بررسی مزایا و معایب بازاریابی تلفنی

مزایای بازاریابی تلفنی معایب بازاریابی تلفنی موضوه مورد بحث در این مطلب است. کسب وکارها از بازاریابی تلفنی به عنوان ابزاری برای پیدا کردن سرنخ، فروش محصولات و تعامل با مشتریان استفاده میکنند. در بازاریابی تلفنی معمولاً فروش محصولات و خدمات از طریق تماس تلفنی با مشتریان بالقوه انجام میشود. روشهای بازاریابی تنوع زیادی دارند و هر کسبو کار باید مطابق با نوع فعالیت خود از روشهای بازاریابی استفاده کند. به عنوان مثال، بازاریابی تلفنی ممکن است برای همه کسب2و کارها مفید باشد.
بسیاری از مشاغل امروز از بازاریابی مجازی برای فروش محصولات و خدمات خود استفاده میکنند. بازاریابی مجازی هزینه کمتری دارد و راحتتر انجام میشود. با این حال، فقط در بازاریابی حضوری و بازاریابی تلفنی میتوان به صورت مستقیم با مشتری ارتباط برقرار کرد. با تهاجم دیجیتال مارکتینگ، تاکتیکهای بازاریابی سنتی مانند بازاریابی تلفنی، با بازاریابی محتوا جایگزین شدهاند. به همین دلیل امروزه مردم دیگر علاقهای به دریافت تماسهای بازاریابی ندارند و تعداد زیادی از این تماسها را مسدود میکنند.
اگر شما به بازاریابی تلفنی برای رشد کسبو کار خود نیاز دارید، قبل از هر چیز باید درباره مزایای بازاریابی تلفنی و معایب بازاریابی تلفنی و بازاریابی حضوری اطلاعاتی داشته باشید. در ادامه این مطلب از آکادمی کسب وکار جوانبخت قصد داریم درباره مزایای بازاریابی تلفنی و معایب آن به طور کامل صحبت کنیم.
فهرست محتوا
Toggleمزایای بازاریابی تلفنی
بازاریابی تلفنی و بازاریابی حضوری هر دو ابزارهای مفید برای تبلیغات کسب وکارها هستند. البته اگر سرمایه محدودی برای تبلیغات و بازاریابی دارید، پیشنهاد میکنیم از بازاریابی حضوری و تلفنی استفاده نکنید. زیرا هزینه بیشتری نسبت به بازاریابی مجازی دارد. در ادامه مقایسهای بین مزایای بازاریابی تلفنی و معایب بازاریابی تلفنی با بازاریابی حضوری خواهیم داشت:
1.بررسی دسترسی جغرافیایی
صاحبان مشاغل کوچک میتوانند از طریق تماس تلفنی دسترسی جغرافیایی گستردهای به مشتریان سایر شهرها داشته باشند. تقریباً همه افراد تلفن همراه یا تلفن ثابت دارند. بنابراین شما به راحتی میتوانید با مراجعه به شرکت مخابرات شماره تلفن مشتریان بالقوه خود را پیدا کرده و با آنها تماس بگیرید. فروش محصولات و خدمات به مشتریان سایر شهرها باعث میشود که فروش ماهانه و سالانه شما نسبت به قبل افزایش پیدا کند.
همچنین تعداد مشتریان وفادار نیز بیشتر خواهد شد. این مشتریان در سایر شهرها شما را به آشنایان و دوستان خود معرفی میکنند. این کار باعث میشود شما به یک برند معتبر تبدیل شوید. ولی در بازاریابی حضوری، امکان دسترسی گسترده به مشتریان وجود ندارد. معمولاً در بازاریابی حضوری، فروشندگان یا افراد بازاریاب باید منطقه زندگی یا کسبو کار مشتریان را پیدا کنند. سپس مشتریان باید به محل زندگی یا کسبو کار مشتریان مراجعه کنند و درباره خرید محصول یا خدمات با آنها صحبت کنند.
2.بررسی هزینه بازاریابی
یکی دیگر از مزایای بازاریابی تلفنی این است که کاملا مقرون به صرفه است. البته نمیتوان گفت هزینه بازاریابی تلفنی از بازاریابی مجازی کمتر است. با این حال اگر بخواهیم بین بازار یابی تلفنی و حضوری مقایسهای داشته باشیم، قطعاً فروش تلفنی مقرون به صرفهتر است. در بازاریابی حضوری، شما باید افرادی را به محل مصاحبه حضوری بفرستید. بنابراین نیاز به استخدام نیروی انسانی دارید. هر یک از این نیروها حقوق ماهانه دریافت میکنند.
علاوه بر این، هزینه رفت و آمد نیز به سایر هزینههای بازاریابی حضوری اضافه خواهد شد. با وجود اینکه بازاریابی حضوری هزینه بیشتری نسبت به بازاریابی تلفنی دارد، اما مشتریان کمتری را به سمت خود جذب میکند. در مقابل، اکثر هزینههای مربوط به بازاریابی تلفنی شامل تماس با مشتریان است. این به نوبه خود یکی از بهترین مزایای بازاریابی تلفنی است.
3.بررسی نوع ارتباطات
مهمترین مزایای بازاریابی تلفنی این است که به شما کمک میکند ارتباطات صمیمیتری با مشتری داشته باشید. در مقایسه با بازاریابی ایمیلی، بازاریابی تلفنی رویکرد شخصیتری از طریق ارتباط بین فروشنده و مشتری دارد. شما با کمک تماس تلفنی قادر خواهید بود در مدت زمان کوتاهی با تعداد زیادی مشتری در تماس باشید.
همچنین با برقراری تماس تلفنی نمیتوانید سریع درک کنید چه کسی به برند شما علاقهمند بوده و چه کسی علاقهمند نیست. ولی درک سخنان و واکنشهای مشتری در مذاکره حضوری راحتتر از مذاکره تلفنی است. بنابراین در بازاریابی حضوری فروشندگان ارتباط بهتر و سریعتر با مشتریان خواهید داشت.
4.بررسی نیاز به دسته بندی مشتریان
از جمله مزایای بازاریابی تلفنی کمک به دسته بندی مشتریان است. به عنوان مثال، یک فروشنده تلفنی قادر است با مشتریان تماس بگیرد و بررسی کند که آیا مشتریان همچنان به محصولات و خدمات علاقهمند هستند یا خیر. همچنین میتوانید به کمک تماس تلفنی اطلاعات جدید محصولات را به مشتریان منتقل کنید.
در نهایت میتوان مشتریان را بر اساس کیفیت تماسهای تلفنی دسته بندی کرد. به عنوان مثال، مشتریانی که به محصولات شما علاقه نشان دادهاند را در یک دسته قرار دهید و مشتریانی که هیچگونه علاقه یا نیازی به محصولات و خدمات شما نداشتند را جدا کنید. از طرفی، نیاز به دسته بندی مشتریان در بازاریابی حضوری نیز احساس میشود.
زمانی که بازاریابان به محل زندگی یا کسب وکار مشتریان اعزام شدند، باید اطلاعات و ویژگیهای مشتریان را روی کاغذ یادداشت کنند. علاوه بر این مشتریان علاقهمند باید به صورت جداگانه دسته بندی شوند تا بازاریابان مجدداً به آنها مراجعه کنند.
معایب بازاریابی حضوری و تلفنی
بازار یابی تلفنی و حضوری، علاوه بر مزایا، دارای معایبی نیز هستند. در ادامه برخی از معایب بازاریابی تلفنی و حضوری را برای شما بیان میکنیم:
1..بررسی سخت بودن ارتباط اولیه
برای بسیاری از مشاغل، برقراری ارتباط تلفنی با مشتریان دشوار است. در تماس تلفنی فروشندگان نمیتوانند مشتریانی که با آنها صحبت میکنند را ببینند. همین موضوع باعث میشود فروشندگان نتوانند واکنش افراد را مشاهده کنند و به درستی به سوالات آنها پاسخ دهند. اما مذاکره حضوری دقیقاً برعکس فروش تلفنی است. زیرا فروشندگان به راحتی میتوانند حالت چهره یا ژست طرف مقابل را مشاهده کنند و متوجه صداقت کلام طرف مقابل شوند.
2.بررسی احساس مزاحمت برای مشتری
یکی از معایب بازاریابی تلفنی این است که برای مشتریان احساسِ مزاحمت ایجاد میکند. بسیاری از تماسهای تلفنی به صورت تصادفی انجام میشوند. این تماسها ممکن است زمان غذا خوردن یا سایر فعالیتهای مشتریان باشند. به همین دلیل ممکن است مشتریان قبل از اینکه سخنان شما به پایان برسد تلفن را قطع کنند یا از صحبت کردن خودداری کنند. احساسِ مزاحمت برای مشتری در بازاریابی حضوری نیز به چشم میخورد.
بسیاری از افراد بازاریاب در ساعتهای مختلف روز مثل صبح یا بعد از ظهر به محل زندگی یا کسبو کار مشتریان مراجعه میکنند. ممکن است در آن زمان مشتریان مشغول به انجام کاری باشند، ولی مجبور شوند زمانی را برای صحبت حضوری با شما اختصاص دهند. این ممکن است باعث احساس مزاحمت برای مشتری شود.
3.محدودیت شماره تلفن
از جمله معایب بازاریابی تلفنی ، محدودیت شماره تلفن است. برخی از شماره تلفنها به هیچ وجه از طرف سازمان مخابرات در اختیار کسب وکارها قرار نمیگیرند. علاوه بر این، ممکن است از بین ۵۰ تا ۱۰۰ شماره تنها ده نفر به خرید محصول علاقه نشان دهند.
به همین دلیل لازم است که کسب وکارها شماره تلفن سایر مناطق یا شهرهای دیگر را نیز از سازمانهای مخابرات دریافت کنند تا بتوانند دامنه مشتریان خود را افزایش دهند. در مقابل، در بازاریابی حضوری هیچگونه محدودیتی برای پیدا کردن مشتریان وجود ندارد. شما به راحتی میتوانید چند خیابان یا تعدادی منطقه را برای مراجعه به مشتریان انتخاب کنید.
4.سرمایه گذاری برای آموزش
یکی از مهمترین معایب بازاریابی تلفنی ، سرمایه گذاری برای آموزش کارکنان است. اگرچه در بازاریابی تلفنی نیاز به پرداخت هزینه ایاب و ذهاب نیست، ولی لازم است که یک یا دو نفر نیروی فروشنده تلفنی استخدام کنید. همچنین باید کلاسهای آموزشی برای فروشندگان تلفنی برگزار شود تا با تسلط کامل با مشتریان تماس بگیرند.
هر چه فروشندگان تلفنی اطلاعات بیشتری درباره محصول یا خدمات داشته باشند، راحتتر مشتریان را به خرید محصول ترغیب خواهند کرد. سرمایه گذاری برای آموزش در بازاریابی حضوری نیز اهمیت بسیار زیادی دارد. اتفاقا بازاریابان حضوری باید آموزش کاملتری داشته باشند. چرا که باید به صورت حضوری مذاکره کنند. در این حالت تسلط به محتوا اهمیت بسیار زیادی دارد.
علاوه بر کلاسهای آموزشی، راههای دیگری برای یادگیری مهارتهای فروش و بازاریابی وجود دارد. به عنوان مثال، میتوانید با دریافت دوره های رایگان از آکادمی کسب وکار جوانبخت، تا حد زیادی به فروش و بازاریابی تلفنی مسلط شوید. اگر علاقه دارید این دورهها را به شکل کاملاً حرفهای آموزش ببینید، میتوانید از بخش فروشگاه وبسایت جوانبخت دوره مورد نظر خود را خریداری کنید.
4 روش تعیین استراتژی جهت پیشرفت کسب وکار
پیشرفت یک کسبو کار بدون استفاده از استراتژی و تکنیک امکان پذیر نیست. برای پیشرفت کسبو کار علاوه بر دانستن مزایای بازاریابی تلفنی و معایب بازاریابی تلفنی ، باید برنامه ریزی کرد. این کار را از یک صفحه کاغذ ساده شروع کنید. اگر ابتدا اطلاعات و جزئیات زیادی درباره استراتژیهای پیشرفت کسب وکار ندارید، سعی کنید اهداف خود را روی کاغذ بنویسید. در ادامه برخی از استراتژیها برای پیشرفت کسبو کار را معرفی میکنیم.
۱.تمرکز روی جایگاه خود
یکی از مهمترین اشتباهاتی که کسبو کارها مرتکب میشوند، این است که در ابتدای فعالیت خود تلاش میکنند چندین کار را به صورت همزمان انجام دهند. به عنوان مثال، به صورت همزمان از بازاریابی تلفنی و بازاریابی حضوری استفاده میکنند. این روشها نه تنها سودمند نیستند، بلکه آسیب بسیار زیادی به کسبو کار شما وارد میکنند.
شایعترین آسیب، ضرر مالی است. به جای اینکه از چند روش مختلف استفاده کنید. سعی کنید روی مهارت و دانش پرسنل تمرکز کنید. به عنوان مثال، اگرچه مزایای بازاریابی تلفنی در بخشهای قبلی بیان شد، اما بازاریابی تلفنی برای همه کسب وکارها مناسب نیست. زمانی که شما به شناخت درست از کسب2و کار خود برسید، راحتتر تجارت خود را به مردم معرفی خواهید کرد.
۲.شناسایی مشتریان هدف
بعد از اینکه نوع خدمات خود را در کسبو کار مشخص کردید، باید به دنبال مشتریان هدف باشید. اگر میخواهید پول تلفن شما در بازاریابی تلفنی بیهوده خرج نشود، باید مشتریانی را پیدا کنید که به احتمال زیاد برای خرید محصولات و خدمات شما اقدام میکنند. این مهمترین استراتژی برای پیشرفت کسب وکار است.
زیرا شما صرفا روی مشتریانی تمرکز میکنید که به خرید محصولات شما علاقهمند هستند یا محصولات شما را یکی از مهمترین نیازهای خود میبینند. برای انجام این کار، به صورت روزانه فهرستی از افرادی که به محصولات شما علاقه دارند تهیه کنید. این فهرست از طریق دریافت شماره تلفن یا جذب کاربران در فضای مجازی تهیه میشود.
۳. یک راه حل باشید نه یک پیشنهاد
همانطور که گفته شد، یکی از مهمترین معایب بازاریابی تلفنی این است که اکثر مردم به دلیل نداشتن حوصله یا عدم تمایل، فروشندگان تلفنی را مزاحم تلقی میکنند. در این حالت فروشندگان تلفنی باید از یک استراتژی مهم استفاده کنند. این استراتژی بیان میکند که:
«کسب وکار باید محصول و خدمات خود را یک راه حل برای رفع مشکلات و نیاز مشتریان مطرح کند نه یک پیشنهاد» انسانها معمولا به پیشنهادات توجه چندانی ندارند. اما اگر به محصولات شما نیاز داشته باشند، سعی میکنند با دریافت تخفیف یا صحبت کردن، محصول مورد نظر را از شما بخرند.
۴.بستن معامله
نحوه به اتمام رساندن معامله یا مکالمات تلفنی یکی از بزرگترین چالشهای فروشندگان است. شما باید برای بیان سخنان پایانی شهامت داشته باشید و از تمام کردن مکالمه نترسید. زمانی که راهحل خود را ارائه کرده و به سوالات مشتریان پاسخ دادید، وقت آن رسیده است که مشتری تصمیم بگیرد تا با شما همراه شود. در این حالت باید شجاع باشید و مستقیم از آنها بخواهید که اگر تمایل دارند برای خرید محصول یا خدمات اقدام کنند.
در کنار این مسئله میتوانید نکات تشویقی را به مشتری منتقل کنید. به عنوان مثال، چند درصد تخفیف برای مشتریان در نظر بگیرید تا علاقه بیشتری برای خرید محصول داشته باشند. اگر تمایل دارید که اطلاعات بیشتری درباره روشهای پیشرفت کسب وکار به دست آورید، پیشنهاد میکنیم از قسمت تماس با ما در وبسایت آکادمی جوانبخت با پشتیبانی تماس بگیرید. همچنین با مطالعه مقالات و وبلاگهایی که در این وبسایت با ارائه میشود، اطلاعات بیشتری درباره موفقیت در کسبو کار به دست خواهید آورد.
بررسی اصول مذاکره حضوری
در قسمتهای قبلی بیان شد که یکی از بزرگترین معایب بازاریابی تلفنی عدم تشخیص و درک حالات چهره و واکنش طرف مقابل است. اما در مذاکره حضوری به طور کامل میتوغان ارتباط چشمی برقرار کرد و به راحتی احساس طرف مقابل منتقل کرد. در ادامه برخی از اصول مذاکره حضوری که شاید به آن نیاز داشته باشید را برای شما بیان میکنیم:
- قدرت و استحکام کلام خود را افزایش دهید.
- تا جایی که میتوانید اطلاعات کاملی درباره طرف مقابل خود داشته باشید.
- مشخص کنید چه کسی بهره بیشتری از مذاکره میبرد. همچنین سعی کنید به دنبال مذاکره برد-برد باشید.
- گزینههای جایگزین خود را مشخص کنید. در مذاکره حضوری احتمال اینکه طرف مقابل درخواست شما را به دلایل مختلف رد کند، بسیار زیاد است. بنابراین شما باید در این حالت از گزینههای جایگزین استفاده کنید.
- به زمان مذاکره دقت کنید. ساعات زود هنگام مثل صبح برای برقراری مذاکره حضوری مناسبتر هستند.
- با طرف مقابل ارتباط چشمی داشته باشید.
- لبخند بزنید و طرف مقابل را تشویق به همکاری کنید.
- لباس متناسب با نوع مذاکره بپوشید.
- به طرف مقابل وعده یک تعامل بلند مدت بدهید.
سخن پایانی
در این مطلب به طور کامل درباره مزایای بازاریابی تلفنی و معایب بازاریابی تلفنی صحبت شد. همچنین مقایسهای بین بازاریابی تلفنی و بازاریابی حضوری انجام شد. بازاریابی تلفنی روشی برای فروش محصول و خدمات به صورت مستقیم است. تلفن قرنهاست که به عنوان یک ابزار مناسب برای تبلیغات مورد استفاده قرار میگیرد. برای موفقیت در زمینه فروش و بازاریابی، ابتدا باید نیروهای حرفهای برای فروش محصول و خدمات آموزش دهید. بهترین راه برای آموزش استفاده از تکنیکها و استراتژیهای رایج برای تبلیغات و بازاریابی است.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.