زندگینامه استیون هاوکینگ از بزرگ ترین دانشمندان حال حاضر جهان

یکی از دانشمندان بزرگ در زمینه فیزیک و کیهان، «استیون هاوکینگ» بود. او یک فیزیکدان نظری و کیهان شناسی بود که به صورت گسترده در زمینه قوانین نظری و اخترشناسی فعالیت میکرد. استیون هاوکینگ به عنوان یکی از بزرگترین دانشمندان زمان خود شناخته شده است. او بنیانگذار کیهان شناسی با کمک نظریه نسبیت عام و مکانیک کوانتومی است. استیون هاوکینگ توانست به دانشمندان دیگر کمک کند که درک بهتری از سیاه چالهها و اخترفیزیک داشته باشند. در اواخر عمر خود کتابهای پرفروش نوشته که یکی از آنها «تاریخ مختصر زمان» نام دارد و به یکی از مشهورترین کتابهای زمان خود تبدیل شده است. در ادامه این مطلب از آکادمی کسب و کار جوانبخت قصد داریم به طور کامل درباره زندگینامه استیون هاوکینگ و فراز و نشیبهای زندگی او صحبت کنیم.
فهرست محتوا
Toggleسنین جوانی و تحصیلات
یکی از مهمترین بخشهای زندگینامه استیون هاوکینگ، مربوط به سنین جوانی و تحصیلات او است. استیون هاوکینگ در ۸ ژانویه ۱۹۴۲ در شهر آکسفورد انگلستان متولد شد. پدر او «فرانک هاوکینگ» نام دارد که یک زیست شناس انگلیسی بود. مادر استیون، «واکر» نام دارد. او فارغ التحصیل رشته فلسفه و سیاست و اقتصاد اسکاتلندی بود. استیون هاوکینگ در عین حال در خانواده شلوغی متولد نشد. او دو خواهر کوچکتر و یک برادر خوانده داشت. شاید تصور شود استیون هاوکینگ یک دانش آموز نابغه در دوران مدرسه بوده است.
اما وضعیت تحصیلی او کاملا متوسط بود. آنچه که هاوکینگ را نسبت به سایر دانشآموزان متمایز میساخت، عشق و علاقه عمیق او به علم و دانش بود. هاوکینگ توانست در سن ۱۷ سالگی بورسیه تحصیلی رشته علوم طبیعی را دریافت کرده است. سپس در سن ۲۰ سالگی با مدرک ممتاز درجه یک، در رشته فیزیک از کالج دانشگاهی آکسفورد فارغ التحصیل شود. بعد از آن هاوکینگ به انجام پژوهش و تحقیق پرداخت. او تحقیقاتی را در «ترینیتی هال دانشگاه کمبریج» برای دکترای نجوم و کیهان شناسی انجام داد.
بیماری استیون هاوکینگ
زندگینامه استیون هاوکینگ مانند سایر دانشمندان با فراز و نشیبهای بسیار زیادی همراه است. یکی از بخشهای مهم زندگینامه استیون هاوکینگ، مربوط به بیماری او است. این بیماری توانست بسیاری از سالهای زندگی او را درگیر کند و تقریباً از سنین جوانی تا روز مرگ همراه او باشد. زمانی که استیون هاوکینگ تازه وارد دانشگاه شده بود، متوجه شد به بیماری «اسکلروز جانبی آمیوتروفیک» (ALS) مبتلا است.
او در این زمان تنها ۲۱ سال داشت و تشخیص این بیماری به معنی یک شوک بزرگ برای هاوکینگ بود. در این بیماری، اعصاب کنترل کننده عضلات کاملاً غیر فعال میشوند. این بیماری کاملا با نورونهای حرکتی در ارتباط است. در آن زمان روش درمانی خاصی برای این بیماری وجود نداشت. البته بیماری اسکلروز جانبی آمیوتروفیک تاثیری روی اعصاب حسی ندارد. یعنی عصب حسی بدن به طور طبیعی کار میکنند. شوک بزرگتر زمانی به استیون هاوکینگ وارد شد که پزشکان به او اطلاع دادند تنها میتواند ۲ سال زندگی کند.
مشارکت ها و دستاورد ها
در ادامه زندگینامه استیون هاوکینگ باید بیان کرد، بیماری نتوانست مانع دستاوردها و پژوهشهای هاوکینگ شود. او به صورت همزمان با بیماری خود مقابله میکرد و به تحقیق روی نظریههای نسبیت عام آلبرت انیشتین و بررسی نظریههای کوانتومی میپرداخت. در آن زمان دانشمندان تصور میکردند هیچ چیز نمیتواند از سیاهچاله فرار کند. زیرا جاذبه شدید سیاه چاله همه چیز را به سمت خود میکشاند. اما معادلات هاوکینگ توانست نتایج شگفتانگیزی را به دانشمندان نشان دهد. استیون هاوکینگ ثابت کرد سیاه چالهها به مرور زمان میتواند انرژی خود را از دست بدهند.
در نتیجه سیاهچالهها به مرور زمان منقبض شده و از جهان ناپدید میشوند. این قانون امروزه به عنوان «تشعشعات هاوکینگ» شناخته میشود. این نظریه استیون هاوکینگ توانست تاثیر بسیار زیادی روی دانشمندان دیگر داشته باشد. به عنوان مثال «لئونارد ساسکیند»، فیزیکدان نظری، در کتاب خود به نام جنگ سیاه چاله در سال 2008 نوشت:
«محاسبات هاوکینگ نشان میدهد سیاهچالهها چگونه تبخیر میشوند، چیزی بیش از یک گشت و گذار درخشان بود. من معتقدم که به مرور زمان، زمانی که پیامدها به طور کامل درک شوند، فیزیکدانان آن را به عنوان آغاز یک انقلاب بزرگ علمی تشخیص خواهند داد.»
پژوهش و تحقیق
زمینه پژوهشی استیون هاوکینگ درباره جهانهای در حال گسترش بود. عنوان رساله دکترای او «جهانهای در حال بسط» نام دارد که در سال ۱۹۶۶ مکتوب شده و در اختیار دانشمندان دیگر قرار گرفت. او این رساله را زمانی مکتوب کرد که تنها ۲۴ سال داشت و دانشجوی فوق لیسانس بود. پژوهش او در ۱۳۴ صفحه چاپ شده است.
بعد از آن، استیون هاوکینگ در زمینه کیهان شناسی و گرانش کوانتومی به پژوهش پرداخت. بعد از آن توانست مقالهای درباره ارتباط بین سیاهچالهها و قانونهای ترمودینامیک بنویسد. او همچنین مقالاتی درباره نسبیت عام و تکینگی انفجار بزرگ به چاپ رساند. هاوکینگ با دانشمندی به نام «کیپ ثورن» روی یک موضوع علمی شرط بندی کرد و بیان کرد «ماکیان ایکس سیاه چاله نیست».
انفجار بزرگ درزندگینامه استیون هاوکینگ
بخش مهم دیگر در زندگی نامه استیون هاوکینگ، مربوط به نظریات تکینگی و نسبیت عام است. در سال ۱۹۳۱ «ژرژ لماتر» بیان کرده بود که جهان و زمان در یک لحظه شروع شده و از طریق انفجاری بزرگ به وجود آمدهاند. او معتقد بود جهان از یک تخم کیهانی که شعاع آن شبیه به فاصله زمین و خورشید است بیرون آمده است. البته این نظریه اگرچه بسیار عجیب و غریب به نظر میرسد، تا حدودی به نظریه هاوکینگ شباهت دارد.
هاوکینگ در سال ۱۹۷۰ با همکاری «راجر پنروز» بیان کرد اگر قضیه انفجار بزرگ درست بوده و نسبیت عام واقعیت داشته باشد، بنابراین جهان باید از یک نقطه با حجم صفر رشد کرده باشد. این نقطه اگر چه حجمی برابر با صفر دارد، اما جرم کل جهان را در خود جای داده است. چنین نقطهای با چگالی بی نهایت به عنوان تکینگی شناخته شده است. طبق این نظریه، در دل هر سیاهچاله یک تکینگی نهفته شده است.
در واقع گرانش یا جاذبه درون سیاهچاله باعث میشود کل جرم سیاهچاله درون نقطهای به حجم صفر قرار بگیرد.
او به دلیل نظریات ارزشمند خود توانست در سال ۱۹۸۲ نشان CBE را دریافت کند. همچنین در سال ۲۰۰۹ مدال آزادی ریاست جمهوری را دریافت کرد. هاوکینگ از سال ۱۹۷۹ تا ۲۰۰۹ استاد ریاضی دانشگاه کمبریج بود. اما آنچه که زندگینامه استیون هاوکینگ را بیش از حد تراژدی میکند، مقابله شدید او با بیماری بود. بیماری بخش زیادی از زندگی او را به عنوان یک پژوهشگر و دانشمند مختل کرده بود.
به گونهای که نمیتوانست کتاب، مقالات علمی و سخنرانی داشته باشد. به همین دلیل یک نویسنده موفق در سال ۱۹۸۶ به استیون هاوکینگ کمک کرد تا با کمک یک سیستم ارتباط تطبیقی به نام «اکولایزر»، با بیماری ALS مقابله کند. این سیستم تمامی دادهها را به گفتار تبدیل میکند. هاوکینگ با کمک این سیستم توانست کتابها، مقالات علمی و سخنرانیهای خود را تعریف کرده و توانایی بهتری برای ارتباط با افراد دیگر داشته باشد. این سیستم به صورت متوسط حدود ۱۵ کلمه در دقیقه تایپ میکند.
نظریه چند جهانی
در ادامه مبحث زندگینامه استیون هاوکینگ باید بیان کرد، استیون هاوکینگ در آخرین پروژههای خود روی نظریه چندجهانی کار کرد. این نظریه یکی از هیجان انگیزترین موضوعات پژوهشی زندگی هاوکینگ بود. هاوکینگ این ایده را مطرح کرد که جهان ما با شروع انفجار بیگ بنگ، تنها یکی از بینهایت جهانهای حبابی است. در مقابل بینهایت جهان حبابی دیگر به شکل همزمان به وجود آمده است.
او در سال ۲۰۱۸ فرمول و چارچوب ریاضی خاصی برای نظریه خود مطرح کرد و سعی کرد پاسخهای قابل قبولی برای پیدایش این جهان و جایگاه ما در جهان هستی داشته باشد. اما تاکنون نظریههای استیون هاوکینگ مانند بسیاری از نظریههای دیگر درباره جهانهای موازی بدون پاسخ مانده است. شاید در آینده دانشمندان بیشتر روی این زمینه پژوهش کنند و به جوابهای قابل قبولی برسند.
شهرت استیون هاوکینگ
اگرچه زندگینامه استیون هاوکینگ با بیماری سخت گره خورده بود. اما بیماری نتوانست مانع از انجام پژوهش و شهرت این دانشمند بزرگ شود. ذهن نابغه هاوکینگ درون بدنی ناتوان به دام افتاده بود. به کمک رایانه و سیستم اکولایزر، این ذهن نابغه به تمام جهان معرفی شد. تا جایی که هاوکینگ به مشهورترین دانشمند اواخر قرن بیستم و اوایل قرن بیست و یکم تبدیل شد. برنامههای تلویزیونی مختلفی مثل «تئوری بیگ بنگ»، «سیمپسونها» و «کوتوله سرخ» از استیون هاوکینگ و نظریات او صحبت کردند.
همچنین فیلمی با عنوان «تئوری همه چیز» در سال ۲۰۱۴ تولید شد که یک درام درباره زندگی و کار هاوکینگ بود. بعد از مدتی، او کتاب «تاریخ مختصر زمان» را در سال ۱۹۸۸ به چاپ رساند که به یکی از پرفروشترین کتابهای زمان خود تبدیل شد. بعد از آن کتاب هاوکینگ به ۳۰ زبان ترجمه شده و در اختیار سایر کشورها قرار گرفت. همچنین این کتاب در سال ۲۰۰۱ به عنوان شاهکار فیزیک مدرن مورد استقبال قرار گرفت.
زندگی شخصی استیون هاوکینگ
در زندگینامه استیون هاوکینگ برخلاف زندگینامه دانشمندان دیگر، زندگی شخصی و داستان ازدواج بسیار پررنگ و قابل توجه است. هاوکینگ در سال ۱۹۶۵ با «جین وایلد»، دانشجوی زبان ازدواج کرد و صاحب سه فرزند به نامهای «لوسی»، «رابرت» و «تیم» شدند. هاوکینگ زمانی با همسرش آشنا شد که امید زیادی به زندگی نداشت. آن زمان پزشکان کاملا او را ناامید کرده بودند. به همین دلیل او تصور میکرد مدت زیادی را زنده نخواهد ماند. اما آنچه که هاوکینگ قوت قلب داد تا با بیماری خود مبارزه کند، آشنایی با جین وایلد بود. او دختر رویاهای خود را در مهمانی سال نو ملاقات کرده و شدیداً به او علاقهمند شده بود.
هاوکینگ متوجه شد جین دانشجوی رشته زبان است. به همین دلیل در کمبریج به دیدن او آمد. در آن زمان استیون هاوکینگ فقط ۱۸ سال داشت. دیدار و ملاقات اولیه آنها درباره کیهان شناسی بود. وایلد متوجه شد هاوکینگ اعتقادی به خداوند ندارد. این در حالی بود که جین کاملاً به خداوند معتقد بود. به گفته هاوکینگ، آشنایی با جین وایلد همه چیز را در زندگی او تغییر داد. پیش از این، هاوکینگ امیدی برای ادامه تحصیل و کار کردن روی موضوع پایان نامه نداشت. اما بعد از آشنایی با دختر رویاهای خود تصمیم گرفت به دنبال شغل باشد.
او برای پیدا کردن شغل به درجه دکترا نیاز داشت. به همین دلیل بار دیگر عزم خود را جزم کرد تا به ادامه تحصیل بپردازد. متاسفانه این زوج به دلایلی در سال ۱۹۹۱ از هم جدا شدند. در سال ۲۰۰۹، استیون هاوکینگ تقریباً به شکل کامل فلج شده بود. او در ۱۴ مارس ۲۰۱۸ در کمبریج بریتانیا در سن ۷۶ سالگی درگذشت. هم اکنون خاکستر او در کلیسای «وست مینستر لندن» بین استراحتگاههای «اسحاق نیوتن» و «چارلز داروین» قرار دارد.
جوایز و دستاوردهای آموزشی استیون هاوکینگ
در ادامه این مبحث از زندگینامه استیون هاوکینگ، به بررسی جوایز و دستاوردهای وی میپردازیم.
- پروفسور استیون ویلیام هاوکینگ دارای 13 درجه افتخاری است. ابتدا نشان CBE (1982)، سپس نشان همکار افتخار (1989) و مدال ریاست جمهوری آزادی (2009) به او اعطا شد.
- او جایزه فیزیک بنیادی (2013)، مدال کوپلی (2006) و جایزه بنیاد گرگ (1988) را دریافت کرده است.
- هاوکینگ در سال 1966 علاوه بر تعداد زیادی جوایز و مدالهای افتخاری دیگر، جایزه آدامز را برای مقاله «تکینگیها و هندسه فضا-زمان» دریافت کرد.
- هاوکینگ عضو انجمن سلطنتی، آکادمی ملی علوم ایالات متحده و آکادمی علوم پاپی بود.
آثار استیون هاوکینگ
در ادامه این مطلب از زندگینامه استیون هاوکینگ به بررسی آثار وی میپردازیم.
- The Large Scale Structure of Spacetime with George Ellis
- The Large, the Small, and the Human Mind, (with Abner Shimony, Nancy Cartwright, and Roger Penrose), Cambridge University Press, 1997, ISBN 0-521-78572-3
- The Grand Design | طرح بزرگ
- My Brif History | تاریخچه مختصر زندگی من
- A Briefer History of Time | تاریخچه مختصر زمان
- Black Holes and Baby Universes and Other Essays
- The Universe in a Nutshell | جهان در پوست گردو
- On The Shoulders of Giants. The Great Works of Physics and Astronomy
- George’s secret key to the universe | دریچهای بهسوی کیهان
- George’s cosmic treasure hunt | گنجینه کیهانی
- George and the Big Bang’ | مهبانگ
سخن پایانی
در این مطلب به طور کامل درباره زندگینامه استیون هاوکینگ صحبت شد. استیون هاوکینگ دانشمند بزرگ در زمینه اخترفیزیک و کیهان شناسی بود که در اواخر زندگی توانست به شهرت بسیار زیادی دست پیدا کند. نظریات هاوکینگ در زمینه سیاه چالهها و جهانهای موازی بسیار مورد استقبال قرار گرفت. با این حال، بسیاری از نظریات او بدون پاسخ باقی مانده است. دانشمندان اختر فیزیک هم اکنون روی نظریات هاوکینگ تحقیق میکنند. امید است در آینده درهای جدیدی از علم و دانش به روی جامعه بشریت باز شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره روشهای تبلیغات و بازاریابی، میتوانید به وب سایت آکادمی کسب و کار جوانبخت مراجعه کنید. در این وبسایت روشهای نوینی برای موفقیت در کسب و کار و تسلط به روشهای مختلف بازاریابی آموزش داده میشود. همچنین میتوان بسیاری از دوره های رایگان را از بخش فروشگاه وبسایت آکادمی جوانبخت دریافت کرد. اگر برای شروع کسب و کار خود به مشاوره نیاز دارید، پیشنهاد میکنیم وبلاگ و مقالات سایت آکادمی جوانبخت را مطالعه کرده یا از بخش تماس با ما در وبسایت آکادمی جوانبخت، با مشاوران تماس گرفته و ابهامات خود را درباره شروع کسب و کار برطرف کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.