زندگینامه آلفرد هیچکاک کارگردان آمریکایی
بررسی زندگینامه آلفرد هیچکاک در این مطلب از آکادمی جوانبخت، یکی از کارگردانان مشهور آمریکایی «آلفرد هیچکاک» نام دارد. نام کامل او سر آلفرد هیچکاک است. هیچکاک در ۱۳ اوت ۱۸۹۹ در کشور انگلستان و در شهر لندن متولد شد. او از سن کم مهارتهای کارگردانی را آموزش دید و خیلی زود توانست به یکی از فیلمسازان مشهور کشور آمریکا تبدیل شود. زندگینامه آلفرد هیچکاک و عملکرد او در کارگردانی فیلم، توسط بسیاری از منتقدان مورد بررسی قرار گرفته است.
هیچکاک علاوه بر فیلم سینمایی، تعدادی برنامه تلویزیونی را نیز کارگردانی کرده است. فیلمهای آلفرد هیچکاک با حس شوخ طبعی و طنز تلخ همراه هستند و میتوانند مشکلات عظیم انسانی را به نمایش بکشند. همین موضوع باعث شده است که بسیاری از آثار او مورد تحسین منتقدان قرار بگیرد. در ادامه بیشتر درباره زندگینامه آلفرد هیچکاک صحبت خواهیم کرد. برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره موفقیت در کسب وکار، بهتر است به وبسایت آکادمی کسب و کار جوانبخت مراجعه کنید.
فهرست محتوا
Toggleتولد و دوران کودکی
هیچکاک از همان دوران کودکی زندگی چندان راحتی نداشت. پدر او بسیار سختگیر و حساس بود. علاوه بر این، محیط زندگی هیچکاک نیز چندان مناسب نبود. او در منطقهای از لندن زندگی میکرد که زمانی توسط قاتل سریالی معروف تسخیر شده بود. هیچکاک تا حدود سن بیست سالگی در کوچه و خیابانهای منطقه زندگی خود درباره این قاتل سریالی میشنید. شاید همین موضوع باعث شد تا بسیاری از فیلمهای او در زمان آینده، درباره قتل و موضوعات جنایی باشد. هیچکاک در دوران کودکی به همراه دو خواهر و برادر خود موظف به اجرای قوانین پدرش بود.
به عنوان مثال، پدر هیچکاک یک بار به او دستور داد تا در پلیس محلی حاضر شود. ایستگاه پلیس یادداشتی دریافت کرد مبنی بر اینکه او افراد بدرفتاری کرده است. در نتیجه، گروهبان وظیفه (به درخواست پدر هیچکاک) او را برای چند دقیقه حبس کرد. این حبس کوتاه مدت، ترس عمیقی از فضاهای بسته در آلفرد هیچکاک ایجاد کرد. بعدها هیچکاک در آثار خود صحنههایی از حبس غیر قانونی را به نمایش گذاشت.
اوایل زندگی
مهمترین بخش زندگینامه آلفرد هیچکاک، اوایل زندگی او است. دوران کودکی و نوجوانی هیچکاک مانند سایر افراد معمولی سپری شد. بعد از سپری کردن دوران کودکی و نوجوانی، او تصمیم گرفت در بین سالهای ۱۹۱۳ تا ۱۹۱۴ به «کالج سنت ایگناتیوس» برود. بعد از آن، او در دانشکده مهندسی دریایی و ناوبری شورای شهرستان لندن مشغول شد. هیچکاک ابتدا در شرکت (WT Henley’s Telegraph Works) کار میکرد. آلفرد هیچکاک ابتدا در بخش فروش این شرکت فعالیت میکرد و درسال ۱۹۱۸ به بخش تبلیغات منتقل شد.
با این حال، او از کودکی به فعالیتهای هنری علاقه داشت و این موضوع را در دوران تحصیل در دانشگاه یا حتی در دوران بزرگسالی خود فراموش نکرد. به همین دلیل، درسال ۱۹۱۶ برای شرکت در کلاسهای طراحی در دانشگاه لندن ثبت نام کرد. هیچکاک به سرعت توانست مهارتهای قابل توجهی در زمینه طراحی به دست آورد. به همین دلیل برای طراحی کارت عنوان که برای فیلمهای صامت مورد استفاده قرار میگرفت، در یک شرکت آمریکایی استخدام شد. این شرکت، شرکت فیلم آمریکایی (Famous Players-Lasky) نام داشت. آلفرد هیچکاک درسال ۱۹۲۰ در این شرکت مشغول به فعالیت شد و تا سال ۱۹۲۲ همچنان روی تولید کارتهای عنوان کار کرد.
بعد از آن، تعدادی از کارگردانان آلفرد هیچکاک را به یکدیگر معرفی کردند. به همین دلیل او توانست برای تعدادی از تهیه کنندگان مستقل کار کند. بعد از مدتی، مسئولیتهای بیشتری به هیچکاک داده شد و توانست به عنوان کارگردان هنری، طراح تولید، تدوینگر دستیار کارگردان و نویسنده مشغول به کار شود. اگر شما نیز از استعداد و مهارت خود برای موفقیت در کسب وکار خبر دارید، پیشنهاد میکنیم با مراجعه به بخش فروشگاه در وبسایت آکادمی جوانبخت، دورههای مورد نظر خود را تهیه کرده و با آمادگی بیشتری برای شروع کسبو کار اقدام کنید. همچنین میتوانید برخی دوره های رایگان این مجموعه را نیز دریافت کنید.
اولین فیلم ها
زندگینامه آلفرد هیچکاک با تعداد زیادی فیلمهای بینظیر گره خورده است. هیچکاک اولین فیلم کمدی خود به نام «خانم پی بادی» را درسال ۱۹۲۲ کارگردانی کرد. با این حال، سرمایه لازم برای اکران این فیلم تهیه نشد. به همین دلیل فیلم مورد نظر به شکل نیمه کاره رها شد. بعد از آن هیچکاک تصمیم گرفت درسال ۱۹۲۳ دومین فیلم خود را کارگردانی کند. نام این فیلم «همیشه به همسرت بگو» است که بعد از مدتی اکران شد. درسال ۱۹۲۵، چند فیلم ملودرام و درسال ۱۹۲۶ «فیلم عقاب کوهستان» توسط آلفرد هیچکاک کارگردانی شد.
فیلم عقاب کوهستان یک فیلم سینمایی درام است که صحنههای آن در کوههای کنتاکی فیلم برداری شده است. درسال ۱۹۲۷، فیلم (The Lodger: A Story of London Fog (1927)) آلفرد هیچکاک کارگردانی شد. هیچکاک و دانشجویان او این فیلم را به عنوان اولین اثر واقعی و با کیفیت تلقی میکردند. زیرا موضوع این فیلم سینمایی کاملاً مشابه محیط جوانی هیچکاک بود و موضوع آن از رمان محبوب «بلوک لوندز» الهام گرفته شده است.
مدتی بعد، فیلم «مرد لندنی» توسط هیچکاک کارگردانی شد. در این فیلم سینمایی، بازیگر نقش اصلی به عنوان یک متهم به قتل سعی در اثبات بیگناهی خود دارد. آلفرد هیچکاک در این فیلم سینمایی به صورت کوتاه به ایفای نقش پرداخت. با این حال، این فیلم به یکی از محبوبترین فیلمهای سینمایی او تبدیل شد.
ازدواج و آثار جدید
در ادامه بررسی زندگینامه آلفرد هیچکاک، درسال ۱۹۲۶ آلفرد هیچکاک با تدوینگر فیلم و ناظر فیلمنامه خود به نام «آلمان رویل» ازدواج کرد. او درسال ۱۹۲۷ فیلم ملودرام (Downhill)(Easy Virtue) (از نمایشنامه Noel Coward ) را کارگردانی کرد. همچنین فیلم «درام بوکس» The Ring توسط هیچکاک ساخته شد که بسیاری از منتقدان نظرات مثبتی نسبت به آن نشان دادند. در سالهای ۱۹۲۸ و ۱۹۲۹، فیلمهای کمدی موفق و فیلمهای عاشقانه بینظیری توسط هیچکاک ساخته شد. این فیلمهای کمدی شامل (The Farmer’s Wife) و (Champagne) (هر دو 1928) و فیلم عاشقانه تراژیک (The Manxman) (1929)
بودند.
-
فیلم باج گیری
اولین اثر فوق العاده آلفرد هیچکاک در بررسی زندگینامه آلفرد هیچکاک، فیلم هیجان انگیز «باجگیری» بود که در سال ۱۹۲۹ ساخته شد. این فیلم بعد از مدتی به یکی از فیلمهای پرطرفدار انگلستان تبدیل شد. علاوه بر این، فیلم باج گیری به عنوان اولین فیلم بریتانیایی که از صدای همگام استفاده میکرد، مورد توجه علاقهمندان فیلم و سریال قرار گرفت.
ابتدا یک نسخه صامت از این فیلم ساخته شد و بعد از آن فرآیند دوبله انجام شد. هنرپیشه معروف لهستانی، به نام «آنی اوندرا» در این فیلم به ایفای نقش پرداخته است. موضوع فیلم باج گیری بسیار جالب است. این فیلم درباره یک زن است که در حرفه مدلینگ فعالیت میکند. بعد از مدتی او توسط فردی مورد حمله قرار گرفته و با ضربه چاقو به قتل میرسد. تحقیقات قتل توسط نامزد مدل پیگیری میشود.
-
فیلم آدم کشی
فیلم «آدم کشی» اثر دیگری از آلفرد هیچکاک است که در سال ۱۹۳۰ ساخته شد. این فیلم سینمایی به یک فرصت بزرگ برای شهرت در دنیای فیلم و سینما تبدیل شد. هیچکاک سعی کرد تا به صورت همزمان یک نسخه فیلم آلمانی زبان نیز در سال ۱۹۳۰ تولید کند. این فیلم درباره «هربرت مارشال» در نقش «سر جان منیر»، شوالیه نجیب زاده است.
«سر جان منیر»، هنرپیشه مشهوری است که برای نجات دادن هنرپیشهای که به قتل محکوم شده است، به یک قاتل آماتور تبدیل میشود. اگرچه فیلم نامه بسیار مبتدی به نظر میرسد، اما صحنههای فیلم برداری بسیار متنوع و جذاب هستند. هیچکاک تعدادی فیلم بین سالهای ۱۹۳۱ تا ۱۹۳۴ تولید کرد که شامل موارد زیر هستند:
- فیلم The Skin Game) (1931))
- فیلم Rich and Strange) (1931)
- (شماره هفده)(1932)
- (والس های وین)(1934)
البته فیلمهای The Skin Game) (1931)) و فیلم (Rich and Strange) (1931) در زمان اکران چندان مورد توجه قرار نگرفتند. ژانر این فیلمها کمدی بود و به عنوان یک فیلم با سناریو و فیلم برداری کاملا معمولی توسط منتقدان پذیرش شد. اما فیلم شماره هفده درباره یک تعقیب و گریز در هیجان است که توانست در آن زمان تعداد زیاد بیننده پیدا کند.
-
فیلم مردی که خیلی زیاد می دانست
هیچکاک این فیلم را در سال ۱۹۳۴ ساخت. قبل از آن او با شرکت «گومونت_بریتیش» قرارداد امضا کرد. این شرکت به عنوان سرمایه گذار به هیچکاک کمک کرد تا فیلمهای فوق العادهای بسازد. این فیلم خیلی زود به موفقیت بین المللی رسید. موضوع این فیلم درباره «لزلی بنکس» و «ادنا بست» در نقش لارنس است. این دو زن و شوهری هستند که به همراه دخترشان برای تعطیلات به سوئیس رفتهاند. به طور اتفاقی یک دیپلمات به همراه چند آدم ربا دختر آنها را میدزدند.
اوج شهرت
در این بخش از بررسی زندگینامه آلفرد هیچکاک به بررسی شهرت او میپردازیم. فیلمهای «ربکا»، «روانی» و «پرندگان» در سال 1939، از بهترین آثار هیچکاک بودند. قبل از ساخت این آثار، او انگلستان را به مقصد هالیوود ترک کرد. او بعد از ورود به آمریکا به سرعت مشغول فیلم سازی سد و توانست در سال ۱۹۴۰ اسکار بهترین فیلم سال را در ایالات متحده آمریکا دریافت کند. برخی از معروف ترین فیلم های او در هالیوود عبارتند از Psycho) (1960))، «پرندگان» (1963) و Marnie) (1964)).
آثار هنری آلفرد هیچکاک، گاها با خشونتهای هیجانی همراه هستند. با این حال، هیچ کدام از این خشونتها بدون برنامه ریزی در فیلم گنجانده نشدهاند. هیچکاک از درجات مختلف خشونت، برای درک شخصیتهای پیچیده و بیان موضوعات روان شناختی استفاده کرده است. همچنین حضور کوتاه او در فیلمهای خودش و مصاحبهها، تریلرهای فیلم و برنامههای تلویزیونی، سبب شد تا در بین سالهای ۱۹۵۵ تا ۱۹۶۵ به یک نماد فرهنگی تبدیل شود. برای دریافت مشاوره در وبسایت آکادمی جوانبخت، فقط کافی است از طریق بخش تماس با ما، با مشاورین این مجموعه ارتباط برقرار کنید.
مرگ و میراث
در بررسی زندگینامه آلفرد هیچکاک باید گفت در آخر زندگی او نیز با چند فیلم سینمایی بینظیر گره خورده است. او توانست بیش از 50 فیلم سینمایی را طی شش دهه زندگی خود کارگردانی کند. او در سال 1979، جایزه دستاورد زندگی مؤسسه فیلم آمریکا را دریافت کرد. یک سال بعد، در 29 آوریل 1980، هیچکاک هنگام خواب آرام در «بل ایر کالیفرنیا» درگذشت. بعد از مدتی، شریک زندگیاش، دستیار کارگردان و نزدیکترین همکارش، «آلما رویل»، معروف به «بانو هیچکاک» در سال 1982 درگذشت.
آثار هیچکاک
در ادامه بررسی زندگینامه آلفرد هیچکاک، آثار وی را بیان خواهیم کرد.
- «باجگیری» (۱۹۲۹)
- «یک موضوع کشسان» (کوتاه) (۱۹۳۰) (گمشده)
- «جونو و پایکوک» (۱۹۳۰)
- «قتل!» (۱۹۳۰)
- «تماس الزتری» (۱۹۳۰)
- «دوز و کلک» (۱۹۳۱)
- «ماری» (۱۹۳۱)
- «غنی و غریب» (۱۹۳۱)
- «شماره هفده» (۱۹۳۲)
- «والس های وینی» (۱۹۳۴)
- «مردی که زیاد میدانست» (۱۹۳۴)
- «۳۹ پله» (۱۹۳۵)
- «مامور مخفی» (۱۹۳۶)
- «خرابکاری» (۱۹۳۶)
- «جوان و بیگناه» (۱۹۳۷)
- «خانم ناپدید میشود» (۱۹۳۸)
- «مسافرخانه جامائیکا» (۱۹۳۹)
- «ربکا» (۱۹۴۰)
- «خبرنگار خارجی» (۱۹۴۰)
- «آقا و خانم اسمیت» (۱۹۴۱)
- «سوءظن» (۱۹۴۱)
- «خرابکار» (۱۹۴۲)
- «سایه یک شک» (۱۹۴۳)
- «قایق نجات» (۱۹۴۴)
- «نسل مبارز (کوتاه)» (۱۹۴۴)
- «سفر بهخیر (کوتاه)» (۱۹۴۴)
- «ماجرای ماداگاسکار (کوتاه)» (۱۹۴۴)
- «طلسمشده» (۱۹۴۵)
- «بدنام» (۱۹۴۶)
- «پرونده پاراداین» (۱۹۴۷)
- «طناب» (۱۹۴۸)
- «در برج جُدَی» (۱۹۴۹)
- «وحشت صحنه» (۱۹۵۰)
- «غریبهها در قطار» (۱۹۵۱)
- «اعتراف میکنم» (۱۹۵۳)
- «ام را به نشانه مرگ بگیر» (۱۹۵۴)
- «پنجره پشتی» (۱۹۵۴)
- «گرفتن یک دزد» (۱۹۵۵)
- «دردسر هری» (۱۹۵۵)
- «مردی که زیاد میدانست» (۱۹۵۶)
- «مرد اشتباهی» (۱۹۵۶)
- «سرگیجه» (۱۹۵۸)
- «شمال از شمال غربی» (۱۹۵۹)
- «روانی» (۱۹۶۰)
- «پرندگان» (۱۹۶۳)
- «مارنی» (۱۹۶۴)
- «پرده پاره» (۱۹۶۶)
- «توپاز» (۱۹۶۹)
- «جنون» (۱۹۷۲)
- «توطئه خانوادگی» (۱۹۷۶) (آخرین فیلم هیچکاک)
- «شب کوتاه» (۱۹۷۹) (ساخته نشد)
سخن پایانی
در این مقاله به طور کامل درباره زندگینامه آلفرد هیچکاک صحبت شد. هیچکاک یک کارگردان مشهور انگلیسی است که طی زندگی خود تعدادی زیادی اثر هنری به جامعه هنری و سینما تقدیم کرد. برخی منتقدان، هیچکاک را بزرگترین کارگردان، ماهرترین و تحسینشدهترین کارگردان نامیدهاند. بسیاری از آثار کلاسیک او از جمله «39 قدم»، «بانو ناپدید میشود»، «ربکا» و غیره مورد استقبال قرار گرفتهاند.
نبوغ او به عنوان فیلمساز و داستان نویس کاملا مشهود است و تاکنون فردی با مهارت و تجربه هیچکاک، پا به عرصه کارگردانی نگذاشته است. اگر به کسب اطلاعات بیشتر درباره زندگینامه افراد بزرگ علاقهمند هستید، پیشنهاد میکنیم با مراجعه به بخش وبلاگ و مقالات سایت آکادمی جوانبخت، اطلاعات بیشتری در این باره کسب کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.