زندگینامه بیل گیتس موسس مایکروسافت

تقریبا همه ما نام «بیل گیتس»، موسس شرکت مایکروسافت را شنیدهایم. بیل گیتس یک کارآفرین موفق در زمینه تولید نرم افزار است که به همراه شریک تجاری خود «پل آلن» توانست بزرگترین کسب وکار نرم افزاری جهان یعنی مایکروسافت را طراحی کند. این نرم افزار از طریق نوآوریهای تکنولوژیکی و تاکتیکهای تجاری تهاجمی تاسیس شد. «بیل گیتس» توانست با راهاندازی شرکت مایکروسافت، به یکی از ثروتمندترین مردان جهان تبدیل شود.
البته «بیل گیتس» بعد از مدتی از ریاست شرکت مایکروسافت کنارهگیری کرد تا روی کارهای خیریه در بنیاد «بیل و ملیندا گیتس» تمرکز کند. زندگینامه بیل گیتس به عنوان یک کارافرین، برای بسیاری از افراد جالب است. مهمترین سوال مردم این است که «بیل گیتس» چگونه توانست به این ثروت زیاد دست پیدا کند. در ادامه قصد داریم به طور کامل درباره زندگینامه بیل گیتس صحبت کنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره زندگینامه کارآفرینان یا همچنین اطلاعاتی درباره نحوه موفقیت در کسب وکار، میتوانید به وب سایت آکادمی کسب و کار جوانبخت مراجعه کرده و از بخش فروشگاه دورههای ارزشمند این آکادمی را تهیه کنید.
فهرست محتوا
Toggleاوایل زندگی بیل گیتس
اولین و مهمترین بخش زندگینامه بیل گیتس ، مربوط به تولد و محیط زندگی است. «بیل گیتس» با نام اصلی «ویلیام هنری گیتس سوم» در ۲۸ اکتبر سال ۱۹۵۵ به دنیا آمد. در سیاتل واشنگتن، در خانوادهای با وضع مالی متوسط متولد شد. «بیل گیتس» دو خواهر دارد. خواهر بزرگتر «کریستین» و خواهر کوچکتر «لیبی» نام دارد. پدر او «ویلیام اچ گیتس»، دانشجوی رشته حقوق دانشگاه واشنگتن بود که با همسر آینده خود «مری ماکسول» آشنا شد. اطلاعات زندگینامه بیل گیتس نشان میدهد که دوران کودکی خود را در یک محیط گرم و صمیمی در کنار سایر فرزندان خانواده سپری کرده است.
وجود پدر و مادری روشنفکر و تحصیلکرده تاثیر بسیار زیادی بر آینده و نحوه رشد «بیل گیتس» گذاشت. او مانند پدرش به بازیهای ورزشی علاقه بسیار زیادی داشت. به همین دلیل اکثر اوقات تابستان را به انجام بازیهای ورزشی خانوادگی میگذراند و علاقه زیادی به بازیهای رومیزی مثل مونوپولی داشت. او روحیه یاری رساندن به افراد ضعیفتر و کمک به خیریه را از مادرش به ارث برد. ارتباط بین «گیتس» و مادرش بسیار قوی بود. مادر «بیل گیتس» یک معلم و فعال مدنی بود و کمک بسیار زیادی به خیریه کرد.
همچنین در چند شرکت به عنوان عضو هیئت مدیره خدمت کرد. به عنوان مثال، یکی از این سازمانها بانک بین ایالتی در سیاتل بود که توسط پدربزرگش تاسیس شد. مادر «گیتس» در اکثر مواقع در مدارس و سازمانهای اجتماعی داوطلب انجام امور خیریه میشد و پسرش را همراه خود میبرد.
تحصیلات بیل گیتس
دومین بخش زندگینامه بیل گیتس ، مربوط به تحصیلات و دانش علمی است. او از کودکی به مطالعه کتاب علاقه بسیار زیادی داشت و ساعتهای زیادی را برای مطالعه کتابهای مرجع مثل دایره المعارف سپری میکرد. او در سن ۱۱ یا ۱۲ سالگی رفتارهای متفاوتی را از خود نشان داد. به عنوان مثال، در مدرسه بسیار اجتماعی و خونگرم بود. ولی گاهی اوقات در خانه خسته و گوشه گیر به نظر میرسید به همین دلیل والدین «گیتس» نگران وضعیت او بودند.
آنها برای جلوگیری از انزوا و عدم تنهایی فرزندشان، او را در سن ۱۳ سالگی به مدرسه آماده سازی انحصاری لیک ساید سیاتل برده و ثبت نام کردند. «گیتس» از همان سنین کودکی و نوجوانی، وضعیت درسی بسیار عالی داشت. به گونهای که با ثبت نام در مدرسه جدید استعداد او در زمینه دروسی مثل ریاضیات و علوم شکوفا شد. همچنین به نمایشنامه نویسی به زبان انگلیسی کاملا مسلط بود. بعد از مدتی مشخص شد که «بیل گیتس» در زمینه برنامه نویسی کامپیوتر نیز استعداد بسیار زیادی دارد. این استعداد زمانی شکوفا شد که مدرسه لیک ساید تصمیم گرفت با یک شرکت کامپیوتری برای برنامه نویسی همکاری کند.
شیوه همکاری به این صورت بود که دانش آموزان علاقهمند میتوانستند برنامه نویسی را آموزش ببینند و دست به ابداعات جدیدتری بزنند. بعد از مدتی، «بیل گیتس» توانست یک برنامه به نام (tic-tac-toe) به زبان کامپیوتر (BASIC) بنویسد. این برنامه برای علاقهمندان بازیهای کامپیوتری طراحی شد. او سرانجام در سال ۱۹۷۳ از لیک ساید فارغ التحصیل شد و توانست در آزمون (SAT) کالج، از ۱۶۰۰ نمره ۱۵۹۰ را دریافت کند.
انصراف از هاروارد
شاید عجیبترین بخش زندگینامه بیل گیتس ، انصراف از دانشگاه هاروارد باشد. دانشگاهی که بسیاری از مردم جهان علاقهمند به تحصیل در آن هستند. او در پاییز ۱۹۷۳ در دانشگاه هاروارد ثبت نام کرد و تصمیم گرفت در رشته حقوق تحصیل کند. اما بعد از مدتی، به دلیل علایق شخصی و مشکلات با والدین تصمیم گرفت دانشگاه را ترک کند. او در دانشگاه بیشتر وقت خود را در آزمایشگاه کامپیوتر میگذراند و علاقه چندانی به شرکت در کلاس نداشت. سپس در سال ۱۹۷۵ کالج را رها کرده تا تجارت خود یعنی مایکروسافت را با همکاری «آلن» راهاندازی کند.
ملاقات و همکاری بیل گیتس با پل آلن
آنچه که توانست زندگینامه بیل گیتس را به عنوان یک کارآفرین تغییر دهد، ملاقات و همکاری با «پل آلن» بود. او در دبیرستان لیک ساید با «پل آلن» که دو سال از او بزرگتر بود آشنا شد. مهمترین دلیل برای آشنایی و دوستی بین این دو نفر، علاقه مشترک هر دو به کامپیوتر بود. «پل آلن» و «بیل گیتس» از نظر رفتاری تفاوتهای بسیار زیادی با یکدیگر داشتند. به عنوان مثال، «آلن» یک فرد خجالتی و محتاط بود.
ولی «بیل گیتس» فردی شجاع و برونگرا بود. در عین حال، هر دو به کار با کامپیوتر و برنامه نویسی علاقهمند بودند. این دو بیشتر اوقات فراغت خود را با یکدیگر سپری کرده و درباره برنامهها و هدف خود صحبت میکردند. البته بحث و مشاجره نیز بین «آلن» و «گیتس» پیش میآمد. موضوع اصلی مشاجره، مسئولیت اداره کردن آزمایشگاه کامپیوتر بود. در یکی از این مشاجرهها، کار به جایی رسید که «آلن»، «گیتس» را از حضور در آزمایشگاه کامپیوتر منع کرد.
در یک برهه زمانی، «گیتس» و «آلن» به دلیل سوء استفاده از اختلالات نرم افزاری برای دریافت دادههای کامپیوتری رایگان، امتیازات رایانه مدرسه را از دست دادند و اجازه حضور در آزمایشگاه کامپیوتر مدرسه نداشتند. بعد از مدتی، آنها اشکال زدایی از برنامههای کامپیوتری را به مدرسه پیشنهاد دادند. همین دلیل به آنها اجازه داده شد تا مجدداً به آزمایشگاه کامپیوتر برگردند.
آغاز فعالیت های تجاری
زندگینامه بیل گیتس سرشار از ایدههای تجاری و بزرگ است. به عنوان مثال، در سال ۱۹۷۰، «گیتس» و «آلن» زمانی که تنها ۱۵ سال داشتند، وارد تجارت شدند و برنامه (Traf-o-Data) را توسعه دادند. این یک برنامه کامپیوتری برای نظارت بر الگوهای ترافیکی شهر سیاتل بود. آنها این برنامه کامپیوتری توسعه داده شده را به قیمت ۲۰ هزار دلار فروختند و تصمیم گرفتند شرکت خود را راه اندازی کنند. اما والدین «گیتس» در ابتدا از او میخواستند که مدرسه را تمام کرده و به کالج برود. زیرا تصور میکردند که او میتواند راه آنها را در رشته حقوق ادامه دهد.
«آلن» به دانشگاه ایالتی واشنگتن رفت. اما «گیتس» تصمیم گرفت به دانشگاه هاروارد برود. هرچند که این دو بعد از ورود به دانشگاه نیز با یکدیگر در تماس بودند. «آلن» بعد از دوسال تحصیل در کالج، ترک تحصیل کرد. او بعد از آن به شهر بوستون ماساچوست نقل مکان کرد تا برای «هانیول» کار کند. بعد از مدتی «آلن» یک مقاله درباره کیت مینی کامپیوتر Altair 8800)) به گیتس نشان داد که او را بسیار به خود جذب کرد. (Altair) توسط یک شرکت کوچک در نیومکزیکو به نام (MITS) ساخته شد.
بعد از آن «گیتس» و «آلن» با شرکت (Altair) تماس گرفتند و اعلام کردند که روی برنامه نرم افزاری بیسیک کار میکنند که با (Altair) مرتبط است. «گیتس» و «آلن» فقط میخواستند بدانند که آیا این شرکت به توسعه چنین نرم افزاری علاقهمند است یا خیر. رئیس شرکت از پسران خواست که برای توسعه نرمافزار به او کمک کنند.
به همین دلیل آنها ۲ ماه درگیر نوشتن نرم افزار بیسیک در آزمایشگاه کامپیوتر دانشگاه هاروارد بودند. «آلن» برای اجرای آزمایشی برنامه به آلبوکرکی سفر کرد و متوجه شد که برنامه به درستی کار میکند. به همین دلیل خیلی زود در شرکت (MITS) استخدام شد. سپس «گیتس» تصمیم گرفت دانشگاه را رها کند تا بتواند با «آلن» در شرکت کار کند.
تاسیس مایکروسافت
تاسیس شرکت مایکروسافت مهمترین بخش زندگینامه بیل گیتس است. او از سن نوجوانی به راهاندازی این شرکت علاقهمند بود. در سال ۱۹۷۵ «گیتس» و «آلن» شرکت مایکروسافت را با ترکیبی از نامهای (micro-computer) و (software) تاسیس کردند. اولین محصول این شرکت نرم افزار بیسیک بود که روی کامپیوتر (Altair) اجرا میشد. در ابتدا فعالیت شرکت بسیار سخت و پیچیده بود.
اگرچه محصول اولیه شرکت یعنی نرم افزار بیسیک، امتیازات زیادی را برای شرکت مایکروسافت به همراه داشت، اما هزینههای تهیه مواد اولیه را فراهم نمیکرد. مشکل دیگر آن بود که حدود ۱۰ درصد از افراد برای تهیه نرم افزار بیسیک هزینه پرداخت کرده بودند. باقی افراد با انتشار رایگان این نرم افزار، ضربه بسیار بزرگی به شرکت کامپیوتری مایکروسافت وارد کردند. این نرم افزار مایکروسافت در میان علاقهمندان به برنامههای کامپیوتری بسیار محبوب بود. کسانی که نسخههای قبلی را با پرداخت هزینه تهیه کرده بودند، آن را به صورت رایگان تکثیر میکردند. «گیتس» توزیع رایگان نرم افزار را نوعی دزدی میدانست.
او در فوریه ۱۹۷۶ نامهای به علاقهمندان رایانه نوشته و بیان کرد که ادامه دادن توزیع و استفاده از نرم افزار بدون پرداخت هزینه از نوشتن یک برنامه جدید خوب جلوگیری خواهد کرد. او همچنین درگیریهای بسیار زیادی با رئیس شرکت (MITS) داشت. اغلب چالشها و درگیریهای بین این دو به دلیل توسعه نرمافزار و جهت گیری کسبو کار بود. رئیس شرکت، «بیل گیتس» را فردی لوس و نفرت انگیز میدانست.
تغییر محل شرکت
در سال ۱۹۷۷ رئیس شرکت (MITS) تصمیم گرفت شرکت خود را به فرد دیگری بفروشد. بعد از فروخته شدن شرکت و روی کار آمدن مالک جدید، «گیتس» و «آلن» پی بردند که کاملاً در شرکت تنها هستند. به همین دلیل مجبور شدند برای حفظ حقوق نرم افزاری برنامه جدیدی که توسعه داده بودند، از مالک شکایت کنند. در ادامه «گیتس» تصمیم گرفت محل شرکت خود را به واشنگتن در شرق سیاتل منتقل کند. او در ابتدا ۲۵ کارمند جوان در شرکت استخدام کرد و به هرکدام مسئولیتهای متفاوتی داد.
این مسئولیتها شامل توسعه محصول، توسعه کسبو کار و بازاریابی بودند. آغاز فعالیت این شرکت بسیار سخت بود. زیرا سرمایه اولیه برای توسعه نرم افزارهای جدید وجود نداشت. با این حال، «گیتس» تصمیم گرفت به تلاش خود ادامه دهد. تا جایی که تا سال ۱۹۷۹ تقریباً دو و نیم میلیون دلار درآمد داشت. او در سن ۲۳ سالگی خود را به عنوان رئیس شرکت منصوب کرد و با ذکاوت خود برای توسعه نرمافزار و حس کارآفرینی قوی، توانست شرکت را رهبری کند.
او شخصا تمامی برنامههای جدیدی که نوشته میشد را بررسی میکرد. «آلن» همچنین تا سال ۱۹۸۳ در شرکت مایکروسافت ماند. ولی متاسفانه بعد از به بیماری سرطان مبتلا شد و تصمیم گرفت از شرکت استعفا دهد. شایعات بسیار زیادی درباره استعفای «آلن» وجود دارد. برخی معتقد هستند که «گیتس» او را از شرکت بیرون رانده است. اما برخی دیگر بیان میکنند «آلن» تصمیم گرفت برای مدتی از فضای کاری دور شود تا وقت خود را روی مسائل مهمتر سرمایهگذاری کند.
آشنایی با شرکت IBM
آشنایی با این شرکت شاید نقطه عطف زندگینامه بیل گیتس بود. همانطور که صنایع کامپیوتری دیگر مثل «اپل»، «اینتل» و «آی بی ام» در حال توسعه سخت افزار و قطعات خود بودند، «بیل گیتس» به طور مداوم درباره مزایای برنامههای نرم افزاری مایکروسافت تبلیغات میکرد. او از روشهای بازاریابی مختلفی استفاده کرد. بعد از مدتی، از طریق مادر خود با مدیر عامل شرکت «آیبیام» آشنا شد. این شرکت به دنبال نرم افزاری بود که بتواند روی رایانه شخصی کار کند و ویژگیهای یک رایانه شخصی را توسعه دهد.
به همین دلیل، به مایکروسافت نزدیک شد. «گیتس» به سرعت توانست رئیس این شرکت را تحت تاثیر قرار داده و آنها را متقاعد کند که برای توسعه رایانههای شخصی از شرکت مایکروسافت استفاده کنند. در آن زمان «بیل گیتس» سیستم عامل پایهای که بتواند کامپیوترهای جدید (IBM) را اجرا و راه اندازی کند، توسعه نداده بود. اما ناامید و متوقف نشد و به سرعت سیستم عاملی را خریداری کرد که برای اجرا روی رایانههای مشابه (IBM) توسعه یافته بود. بعد از آن، به سرعت به توسعه نرم افزار پرداخت.
بعد از مدتی شرکت «آیبیام» از مایکروسافت و «بیل گیتس» به دلیل پنهان کردن اطلاعات مهم شکایت کرد. «بیل گیتس» خسارت آن را جداگانه پرداخت کرد. سپس به شرکتهای مختلف بیان کرد که هر کس برای دریافت نرم افزار جدید و توسعه یافته، باید هزینه مجوز را جداگانه پرداخت کند. نرم افزاری که «بیل گیتس» و کارکنانش توسعه داده بودند، به حدی کامل و عالی بود که باعث شد خیلی زود بسیاری از شرکتهای کامپیوتری دیگر برای دریافت و خرید مجوز اقدام کنند.
به همین دلیل تعداد کارکنان شرکت مایکروسافت بین سالهای ۱۹۷۹ تا ۱۹۸۱ از ۲۵ به ۱۲۸ نفر افزایش پیدا کرد و درآمد شرکت مایکروسافت از دو و نیم میلیون دلار به ۱۶ میلیون دلار رسید. در سال ۱۹۸۹ شرکت مایکروسافت، برنامه مایکروسافت آفیس را معرفی کرد که برنامهای کاربردی برای انجام کارهای اداری بود. این برنامه شامل ورد، اکسل و پاور پوینت بود و با تمام محصولات شرکت مایکروسافت سازگاری داشت.
ترک مایکروسافت
زندگینامه بیل گیتس نشان میدهد که او در سال ۲۰۰۰ از شرکت مایکروسافت کناره گیری کرد و سمت مدیر عاملی را به دوست دانشگاهی خود «استیو بالمر» سپرد. با این حال او به صورت نیمه وقت یا پاره وقت در شرکت مایکروسافت به انجام فعالیت میپرداخت. اما در ۲۷ ژوئن سال ۲۰۰۸ به طور کامل از این شرکت خارج شد.
زندگی شخصی بیل گیتس
بخش دیگری از زندگینامه بیل گیتس، مربوط به امور شخصی زندگی است. او در سال ۱۹۸۷ زمانی که تنها ۲۳ سال داشت و به عنوان مدیر محصول شرکت مایکروسافت فعالیت میکرد، با شخصی به نام «ملیندا فرنچ» که در آن زمان ۳۲ سال داشت آشنا شد. این دو از نظر رفتاری و ذهنی شباهت بسیار زیادی به یکدیگر داشتند.
بعد از مدتی رابطه «ملیندا» و «گیتس» قویتر شد و تصمیم گرفتند در ۱ ژانویه ۱۹۹۴ در هاوایی ازدواج کنند. در سال ۱۹۹۶ اولین دختران آنها به نام «جنیفر» به دنیا آمد. سپس پسر دوم به نام «روری» در سال ۱۹۹۹ به دنیا آمد. دختر دوم «فیبی» در سال ۲۰۰۲ متولد شد. «بیل گیتس» مادر خود را در سال ۱۹۹۵ به دلیل سرطان سینه از دست داد.
جوایز بیل گیتس
- تاثیرگذارترین افراد قرن بیستم از طرف «مجله تایم»
- عنوان شوالیه فرمانده افتخاری نشان امپراتوری بریتانیا توسط «ملکه الیزابت دوم» در سال 2005
- نشان «عقاب آزتک» از سوی دولت مکزیک به علت انجام فعالیتهای بشر دوستانه
- عنوان دریافت کنندگان مدال آزادی ریاست جمهوری از طرف «باراک اوباما»
سخن پایانی
در این مقاله به طور کامل درباره زندگینامه بیل گیتس صحبت شد. او یک کارآفرین موفق در زمینه طراحی و توسعه برنامههای کامپیوتری است. گیتس در سن ۳۱ سالگی توانست به یک میلیونر حرفهای تبدیل شود و ۵۲۰ میلیون دلار از شرکت مایکروسافت درآمد داشته باشد. به مرور زمان حتی ارزش سهام شرکت مایکروسافت افزایش پیدا کرد و باعث شد تا «بیل گیتس» به یک میلیاردر بزرگ تبدیل شود.
او امروزه در میان یکی از ۴۰۰ فرد ثروتمند آمریکا قرار دارد. درآمد او در سال ۱۹۹۹ از مرز ۱۰۱ میلیارد دلار نیز فراتر رفت. زندگینامه بیل گیتس نشان میدهد که تسلط بر اهداف و استعدادها میتواند نقطه عطفی برای رسیدن به موفقیت باشد. مهمترین مسئله هوشمندی و ذکاوت در مسیر و دوری از ناامیدی است.
اگر شما نیز به کارآفرینی و موفقیت در کسب وکار علاقهمند هستید، میتوانید از طریق بخش تماس با ما در وبسایت آکادمی جوانبخت با پشتیبانی تماس گرفته و مشاوره دریافت کنید. همچنین از طریق دریافت دوره های رایگان یا مطالعه مقالات این وبسایت اطلاعات ارزشمندی درباره کارآفرینی به دست خواهید آورد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.