چرا باید قبل از شروع کسب و کارها به مهارت های فردی مسلط شویم؟

در عصر امروز، دیگر مهارتهای فنی برای موفقیت در کسب و کار کافی نیستند. بلکه هر شخص باید قبل از ورود به یک کسب و کار، به تعدادی از مهارت های فردی مسلط باشد. مهارت های فردی، نوع ارتباط شما با دیگران را مشخص میکنند. با استفاده از این مهارتها، هر فرد میتواند تعامل بهتری با دیگران داشته باشد. ارتباط با افرادی که به مهارتهای فردی مسلط نیستند، به هیچ وجه آسان نیست. حتی حضور این دسته از افراد در یک مجموعه کاری ممکن است باعث از هم پاشیده شدن تیم شوید. یادگیری مهارتهای فردی مزایای گوناگونی دارد.
شما میتوانید با استفاده از این مهارتها به یک فرد موفق در حرفه خود تبدیل شوید و استعدادهای خود را شکوفا کنید. علاوه بر این، با کسب مهارتهای فردی، شناسایی نقاط ضعف و نقاط قوت کار بسیار سادهای خواهد بود. همچنین با استفاده از مهارت های فردی، میتوان به راحتی به اهداف شخصی رسید و در عین حال اهداف سازمان را نیز برآورده کرد.
فهرست محتوا
Toggleانواع مهارت های فردی
در ادامه این مقاله قصد داریم درباره انواعی از مهارتهای فردی که باید قبل از ورود به کسب و کار با آن آشنا شوید صحبت کنیم. بنابراین پیشنهاد میکنیم تا پایان این مقاله با ما همراه باشید. برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره مهارت های فردی و روشهای موفقیت در کسب و کار، بهتر است به وب سایت آکادمی کسب و کار جوانبخت مراجعه کنید.
1.کار تیمی
یکی از انواع مهارت های فردی، کار تیمی است. یک سازمان مجموعهای از افراد مختلف است که هر کدام در کنار یکدیگر میتوانند منجر به تحقق اهداف اصلی سازمان شوند. به عبارت دیگر، کار تیمی در یک سازمان اهمیت بسیار زیادی نسبت به کار فردی دارد. بنابراین شخصی که برای استخدام در یک موقعیت شغلی اقدام میکند، باید به مهارت کار تیمی مسلط باشد. در کار تیمی، هیچکس در کار همکاران خود دخالت نمیکند و تسلطی به امور کاری دیگران ندارد. اما در عین حال، عملکرد تمامی اعضای تیم به یکدیگر مرتبط است.
افرادی که به خوبی در تیم کار میکنند و ارتباط موثری با همکاران خود دارند، منجر به ارتقا و توسعه کسب و کار میشوند و در اغلب موارد مورد تشویق مدیران و کارفرمایان قرار میگیرند. افراد حرفهای که به مهارت کار تیمی مسلط هستند، وظایف خود را به شکل درستی انجام میدهند و در عین حال از وظایف سایر همکاران نیز آگاهی دارند. فردی که به عنوان عضوی از یک تیم کوچک یا بزرگ استخدام میشود، نباید منزوی یا درونگرا باشد. برای عملکرد بهتر، تمامی اعضای تیم باید با یکدیگر مشارکت داشته باشند و به یکدیگر اعتماد کنند.
به عنوان مثال، تصور کنید یکی از همکاران پیوسته از شما نزد مدیر یا کارفرما بدگویی میکند. چنین فردی هیچگاه قابل اعتماد نخواهد بود و تیم از هم میپاشد. همچنین افرادی که به مهارت کار تیمی مسلط هستند، تمایل زیادی برای کمک به دیگران دارند. این دسته از افراد به همکاران خود احترام میگذارند و کار سخت را تحمل میکنند. زیرا میدانند که همه اعضا در جهت یک هدف مشترک حرکت میکنند.
2.هوش هیجانی
یکی دیگر از انواع مهارت های فردی، هوش هیجانی است. هوش هیجانی به نحوه ابراز احساسات و عواطف، نحوه ارتباط با دیگران و تحلیل رفتارهای دیگران مربوط میشود. افرادی که به مهارت هوش هیجانی مسلط هستند، به راحتی عواطف و احساسات همکاران و مشتریان را درک میکنند. این دسته از افراد دقت بسیار زیادی به زبان بدن و رفتار دیگران دارند و به سرعت رفتار بقیه را مورد تجزیه و تحلیل قرار میدهند.
تسلط به مهارت هوش هیجانی برای ارتباط بهتر با دیگران و درک درست از رفتار بقیه الزامی است. علاوه بر این، با استفاده از مهارت هوش هیجانی میتوانید احساسات خود را نیز شناسایی و ارزیابی کنید. افراد مسلط به مهارت هوش هیجانی، بهترین گزینه برای انجام مذاکرات در محیطهای اجتماعی هستند. زیرا این دسته از افراد به خوبی ارتباط برقرار میکنند و تاثیر مثبتی بر دیگران خواهند داشت. همه افراد به صورت ذاتی به مهارت هوش هیجانی مسلط نیستند.
به همین دلیل، باید برای تقویت این مهارت از روشهای گوناگونی استفاده کرد. به عنوان مثال، میتوانید به خودآگاهی برسید. زمانیکه درک درستی از عملکرد خود داشته باشید و عواطف و احساسات خود را شناسایی کنید، تسلط به مهارت هوش هیجانی کار سادهای خواهد بود. از مهمترین ویژگیهای افرادی با مهارت هوش هیجانی این است که ابتکار عمل زیادی دارند و وظیفه شناس هستند. همچنین این دسته از افراد میل و توانایی زیادی برای ارتباط با دیگران دارند و امانتدار و معتمد هستند.
3.مهارت ارتباطی
یکی از مهمترین مهارتهایی که باید به طور کامل درباره آن توضیح داده شود، مهارتهای ارتباطی هستند. مهارت ارتباطی یکی از مهمترین مهارتهای فردی است که باید قبل از ورود به کسب و کار به آن مسلط شوید. هیچ کسب و کاری نیاز به افراد منزوی گوشه گیر یا درونگرا که تمایلی برای ارتباط با دیگران ندارند نخواهد داشت. البته برخی از کسب و کارها به سرعت افراد درونگرا و گوشهگیر را شناسایی کرده و از آنها برای سمتهای شغلی دیگر مثل دورکاری و مواردی مانند این استفاده میکنند.
اما برای موفقیت و ارتقا در یک سمت شغلی، باید مهارت ارتباطی را در خود بهبود ببخشید. برخی از افراد تصور میکنند به صورت ذاتی درونگرا هستند و نمیتوانند با بقیه ارتباط برقرار کنند. مهارت های فردی مثل مهارتهای ارتباطی صرفا به صورت ژنتیکی به انسانها منتقل نمیشوند. بسیاری از مهارتهای فردی بعد از تولد کسب میشوند. بنابراین میتوان با کمی تمرین، به مهارتهای ارتباطی مسلط شد. فردی که دارای مهارت ارتباطی باشد، به راحتی از طریق مکالمه حضوری، ایمیل، مکالمه تلفنی، سیستم پیام رسانی و مواردی مانند این با دیگران ارتباط برقرار میکند.
این دسته از افراد به خوبی میدانند که چگونه اطلاعات را به دیگران انتقال دهند و به صحبت طرف مقابل گوش کنند. هم صحبتی با افرادی که به مهارت ارتباطی مسلط هستند، بسیار لذت بخش است. افرادی که تسلط بسیار زیادی به مهارت ارتباطی داشته باشند، در اغلب موارد به عنوان مذاکره کننده یا بازاریاب استخدام میشوند. برخی از ویژگیهای افراد دارای مهارت ارتباطی شامل آداب معاشرت، توجه، مهربانی، خوش صحبتی، گوش دادن فعال و مواردی مانند این هستند.
نکته
اگر اطلاعات چندانی درباره فروش و موفقیت در کسب و کار ندارید، پیشنهاد میکنیم دوره های رایگان مرتبط با بازاریابی و فروش که در وب سایت آکادمی جوانبخت در دسترس هستند را تهیه کنید.
4.خودانگیختگی
یکی دیگر از انواع مهارت های شخصی، خودانگیختی است. اگر نگاهی به اطراف خود داشته باشید، متوجه میشوید که افراد با انگیزه همیشه مورد توجه قرار میگیرند و بسیاری از افراد تمایل دارند با آنها ارتباط برقرار کنند. حفظ انگیزه کار چندان راحتی نیست. در یک کسبوکار، چالشها و مشکلات بسیار زیادی وجود دارد که ممکن است انگیزه و انرژی شما را از بین ببرد. اما مهمترین مسئله این است که با استفاده از مهارت خود انگیختگی مجدداً انگیزه و انرژی خود را افزایش دهید.
افرادی با مهارت خود انگیختگی، ابتکار عمل بسیار زیادی دارند و معمولاً برای شروع یا انجام وظایف خود به نظارت یا مدیریت نیاز ندارند. این دسته از افراد انگیزه و انرژی کافی برای انجام مسئولیتها دارند و معمولاً وظایف خود را در مدت زمان کمتری نسبت به دیگران انجام میدهند. افراد با انگیزه بیشتر از سایر کارکنان سازمان مورد توجه مدیران و کارفرمایان قرار میگیرند. زیرا نیاز به نظارت نداشته و بسیار تلاشگر هستند. همانطور که گفته شد، حفظ انگیزه کار چندان سادهای نیست.
گاهی اوقات برخورد نامناسب همکار یا رئیس شرکت، ممکن است انگیزه و روحیه شما را به طور کامل از بین ببرد و موجب ناامیدی شما شود. میتوان با مطالعه کتابهای انگیزشی یا با استفاده از قانون جذب، مهارت خود انگیختگی را در خود افزایش داد. مهمترین ویژگیهای افرادی با مهارت خود انگیختگی، این است که کاملا مستقل هستند و میل زیادی برای رسیدن به هدف دارند، اغلب سختکوش بوده و در شرایط پیچیده کار میکنند، کاملاً به اهداف و مسئولیتهای خود متعهد هستند، نسبت به آینده خوشبین میباشند، ابتکارعمل زیادی دارند و رویاپرداز هستند.
5.تمایل برای یادگیری
یکی دیگر از انواع مهارتهای شخصی، تمایل به یادگیری است. همانطور که میدانید، برخی از افراد جامعه غرور و تکبر زیادی دارند و صرفاً به دانستهها و دانش محدود خود تکیه میکنند. این دسته از افراد معتقد هستند دیگر نیازی به مطالعه کتاب اضافی یا یادگیری مهارتهای جدید ندارند و میتوانند با استفاده از مهارتهای قدیمی وظایف خود را به نحو احسن انجام دهند. افراد حرفهای همیشه به دنبال یادگیری اطلاعات و مهارتهای جدید هستند و از هر زمانی برای مطالعه و کسب مهارتهای جدید استفاده میکنند.
این دسته از افراد بیشتر مورد توجه مدیران قرار میگیرند و راحتتر استخدام میشوند. روش تولید محصولات و خدمات، در بسیاری از مشاغل و شرکتها به مرور زمان تغییر میکند. بنابراین، کسب و کارها موظف هستند به صورت پیوسته اطلاعات خود را به روز رسانی کرده و این اطلاعات جدید را به کارکنان خود آموزش دهند. بنابراین فردی که در یک کسب و کار استخدام میشود، باید پذیرای یادگیری مفاهیم و مهارتهای جدید کسب و کار باشد و نسبت به یادگیری مهارتهای جدید مقاومت نکند.
افرادی که به مهارت تمایل برای یادگیری مسلط هستند، بسیار انتقاد پذیر بوده و اشتباهات خود را میپذیرند. این دسته از افراد اشتیاق زیادی برای یادگیری دارند، به سرعت مهارتهای جدید را آموزش میبینند و با تغییرات کسب و کار و چالشهای جدید سازگاری پیدا میکنند.
6.صداقت
از دیگر مهارت های فردی، صداقت است. اگر از همان ابتدا با نیرنگ و دروغ پیش بروید و با همکاران و مشتریان صادق نباشید، خیلی زود موقعیت خود را از دست خواهید داد. افرادی که به مهارت صداقت مسلط هستند، قابل اعتماد بوده و اصول اخلاقی قوی دارند. این دسته از افراد جایگاه ویژهای نزد مدیر و کارفرما پیدا میکنند. به گونهای که مدیران ترجیح میدهند برای حل مشکلات و چالشها با این دسته از افراد مشورت کنند.
البته مهارت صداقت صرفا به معنی پرهیز از دروغگویی نیست. گاهی اوقات صداقت به معنی تمایل به پذیرفتن مسئولیت، رفتارها و اشتباهات خود است. از مهمترین ویژگی.های افرادی با مهارت صداقت این است که چهارچوب و اصول رفتاری خاصی دارند، بسیار امانتدار و مورد اعتماد هستند، انتخاب کاملا مناسبی برای مشورت و همکاری میباشند، به همکاران و مشتریان خیانت نمیکنند، به قوانین سازمانی پایبند هستند، به راحتی رفتارهای نامناسب دیگران را درک میکنند و برخورد مناسبی در پاسخ به رفتار ناشایست دیگران دارند.
اگر قصد دارید مهارت های فردی و روشهای راه اندازی کسب و کار را به صورت تخصصی آموزش ببینید، پیشنهاد میکنیم از بخش فروشگاه در وب سایت آکادمی جوانبخت دورههای مورد نظر خود را تهیه کنید.
7.اعتماد به نفس
سعی کنید قبل از ورود به یک کسب و کار اعتماد به نفس خود را افزایش دهید. مهارت اعتماد به نفس اهمیت بسیار زیادی دارد و شما را یک فرد قدرتمند نشان میدهد. افراد ضعیف که اعتماد به نفس چندانی ندارند، مورد توجه دیگران قرار نمی.گیرند. بنابراین بهتر است با استفاده از چند روش ساده، اعتماد به نفس خود را افزایش دهید. میتوانید با افرادی که اعتماد به نفس زیادی دارند هم صحبت شوید یا کتابهایی مرتبط با این مسئله مطالعه کنید.
افرادی که به مهارت اعتماد به نفس مسلط هستند، توانایی بسیار زیادی برای انجام وظایف خود دارند و احساس مثبتی به دیگران القا میکنند. از مهمترین ویژگیهای افرادی با مهارت اعتماد به نفس این است که بسیار شجاع هستند و به توانایی خود اطمینان دارند. این دسته از افراد معمولا به خود متکی میشوند و قاطع و خوشبین هستند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره روشهای راه اندازی کسب و کار و فروش، از بخش تماس با ما در وب سایت آکادمی جوانبخت با مشاوران این مجموعه تماس بگیرید.
سخن پایانی
در این مقاله به طور کامل درباره مهارت های فردی که باید قبل از راه اندازی کسب و کار یا قبل از استخدام مورد توجه قرار دهید صحبت شد. کسب مهارت های فردی به شما کمک میکند تا سریعتر و بهتر با دیگران ارتباط برقرار کنید و وظایف خود را به بهترین شکل ممکن انجام دهید. در نتیجه، با تسلط به مهارتهای فردی خیلی زود مورد توجه کارفرما قرار خواهید گرفت و سمت شغلی شما در کسب و کار ارتقا پیدا میکند.
برای یادگیری مهارتهای جدید، باید مطالعه کافی داشته باشید و به خودآگاهی برسید. با این حال، اگر قصد دارید اطلاعات بیشتری درباره مهارتهای فردی و موفقیت در کسب و کار به دست آورید، پیشنهاد میکنیم سایر مقالات و وبلاگهای آکادمی کسب و کار جوانبخت را مطالعه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.