شوخی با مشتری؛ چطور از حس شوخ طبعی در ارتباط با مشتری استفاده کنیم؟
شوخی با مشتری چگونه است؟ شوخ طبعی و طنز پردازی یک سلاح قدرتمند برای بهبود تجربه مشتری و کسب رضایت مشتریان است. اما نکته مهمی که هر فروشنده باید به آن توجه داشته باشد، این است که چه زمانی از شوخ طبعی برای فروش محصولات و خدمات استفاده کند. همچنین یک فروشنده باید بداند چگونه از حس شوخ طبعی برای برقراری ارتباط با مشتریان استفاده کند. طنزپردازی همیشه راه حل مناسبی برای برقراری ارتباط با مشتریان نیست.
ولی در اکثر مواقع باعث ایجاد نوعی صمیمیت بین مشتریان و فروشندگان میشود. تقریبا هیچ مشتری به فروشندگانی که خشک و رسمی صحبت میکنند علاقهای ندارند و ترجیح میدهند به سرعت محل کسب و کار را ترک کنند. با توجه به اینکه طنز پردازی یک معجزه بزرگ برای توسعه کسب و کار است، در ادامه قصد داریم به طور کامل درباره استفاده از شوخ طبعی برای ارتباط با مشتری و شرایط آن صحبت کنیم. بنابراین پیشنهاد میکنیم تا پایان این مقاله با ما همراه باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره نحوه ارتباط با مشتری و روشهای فروش یا بازاریابی، پیشنهاد میکنیم به وبسایت آکادمی کسب و کار جوانبخت مراجعه کنید.
فهرست محتوا
Toggleچرا شوخ طبعی برای برقراری ارتباط با مشتری ضروری است؟
از نظر بسیاری از فروشندگان، استفاده از شوخی با مشتری و طنز پردازی برای برقراری ارتباط با مشتری ضرورتی ندارد. ولی چند دلیل مهم باعث میشود که هر کسب و کار به مقدار کمی طنزپردازی برای فروش بیشتر محصولات و خدمات خود نیاز داشته باشد. در ادامه برخی از این دلایل را بیان میکنیم.
1. شما را به یاد ماندنی می کند
استفاده از شوخ طبعی و طنز پردازی باعث میشود کسب و کار شما در ذهن مشتریان باقی بماند. بنابراین به یک برند به یادماندنی برای مشتریان تبدیل خواهید شد. در عصر امروز، اکثر کسب و کارها رفتار جدی و خشکی با مشتریان دارند و خبری از ارتباط صمیمی یا دوستانه نیست. به همین دلیل، استفاده از حس شوخ طبعی میتواند احساس جدیدی را به مصرف کنندگان و مخاطبین منتقل کند.
با یک مکالمه دوستانه، جزئیات در ذهن مشتری باقی میماند. به احتمال خیلی زیاد، مشتریان در رابطه با این مکالمه با دوستان و آشنایان خود صحبت میکنند و همین مسئله باعث میشود به صورت ناخودآگاه استراتژی دهان به دهان موجب توسعه کسب و کار شما شود. در نتیجه، به مرور زمان افراد بیشتری با محصولات و خدمات شما آشنا خواهند شد.
تعدادی دوره های رایگان در سایت آکادمی جوانبخت آماده شده است که شامل سرفصلهای مهمی مثل مهارتهای ارتباط با مشتری هستند. علاقهمندان میتوانند این دورهها را در وب سایت این مجموعه تهیه کنند.
3. تجربه مشتری را لذت بخش می کند
یکی دیگر از دلایلی که باعث میشود استفاده از شوخ طبعی هنگام برقراری ارتباط با مشتریان ضروری باشد، این است که طنزپردازی تجربه خرید مشتری را لذت بخش میسازد. بسیاری از مشتریان تمایلی به ارتباط تلفنی یا حضوری با فروشندگان ندارند. به همین دلیل است که امروزه استفاده از فضای مجازی برای خرید محصولات و خدمات افزایش یافته است.
اکثر مردم ترجیح میدهند محصول مورد نظر خود را از وبسایت یا از طریق اپلیکیشنهای خاص خریداری کنند و ارتباط کمتری با فروشنده داشته باشند. یکی از مهمترین دلایلی که باعث شده است میزان ارتباط بین فروشنده و مشتری تا این حد کاهش یابد، برخورد نادرست فروشندگان با مشتریان است. در این میان، یک فروشنده شوخ طبع و طنزپرداز میتواند تجربیات نامناسب قبلی مشتریان را از بین ببرد و احساس خوبی را به مخاطب منتقل کند.
صحبت کردن با افراد جدی و خشک باعث میشود مشتریان تصور کنند وقت خود را هدر میدهند. در مقابل، مکالمه با افراد شوخ طبع نوعی احساس شادابی و طراوت به مشتریان منتقل میکند. این دسته از مشتریان تمایل بیشتری دارند که برای دفعات بعدی نیز به کسب و کار شما مراجعه کنند. در صورتی که برای ارتباط با مشتری و فروش بیشتر محصولات و خدمات به مشاوره نیاز دارید، از بخش تماس با ما با مشاوران مجموعه جوانبخت تماس بگیرید.
۳.ایجاد مکالمه دو طرفه
شوخی با مشتری باعث ایجاد مکالمه دوطرفه میشود. در ابتدای مکالمه ممکن است فروشنده تنها سخنگو باشد. اما به مرور زمان، نوعی احساس صمیمیت و دوستی بین مشتری و فروشندگان ایجاد میشود. در نتیجه بعد از مدتی، مشتریان نیز شروع به صحبت میکنند و احساس بهتری بین دو طرف شکل میگیرد. البته برعکس این موضوع نیز صادق است.
گاهی اوقات ممکن است مشتریان خنده رو و شوخ طبع باشند و به مرور زمان باعث بروز احساس شوخطبعی و خوشحالی در فروشندگان شوند. زمانی که مردم شادتر باشند، احساس بهتری دارند و راحتتر تصمیم میگیرند. این مسئله درباره یک کسب و کار بزرگ و توسعه یافته نیز صدق میکند. زمانی که مالک یک کسب و کار از شوخ طبعی و طنزپردازی برای ارتباط با کارمندان خود استفاده کند، بهره وری کسب و کار و بازدهی آن تا حد زیادی افزایش خواهد یافت.
در نتیجه، کارمندان نیز سعی می.کنند از احساس شوخطبعی برای ارتباط با مشتریان خود استفاده کنند. یک مطالعه و پژوهش نشان داد کارمندان شاد تا ۲۰ درصد بهره وری بیشتری در محل کار دارند.
۴. به ایجاد روابط وفادار با مشتری کمک می کند
اگر به دنبال مشتریان وفادار هستید، پیشنهاد میکنیم لحن رسمی و جدی را کنار بگذارید. متاسفانه اکثر کسب و کارهای بزرگ و پیشرفته تصور میکنند باید از لحن رسمی برای ارتباط با مشتریان استفاده کنند. در این گونه کسب و کارها، بازاریابان تلفنی و بازاریابان حضوری با لحن رسمی و خشک صحبت میکنند. این مشاغل حتی در سایر ابزارهای بازاریابی مثل تراکتها و بنرهای تبلیغاتی نیز از لحن رسمی استفاده میکنند. لحن رسمی یک مانع بزرگ برای تبدیل مشتریان جدید به مشتریان وفادار است.
البته نمیتوان گفت همه کسب و کارهایی که از این لحن برای ارتباط با مخاطبین خود استفاده میکنند دارای مشتریان وفادار نیستند. ولی پژوهشها و تحقیقات نشان میدهد شوخطبعی تاثیر بیشتری بر مشتریان دارد و میزان وفاداری آنها را افزایش میدهد. هیچکس نمیخواهد با یک فرد سرد و خشک ارتباط داشته باشد. مشتریان صرفاً برای دفعات اول و دوم از فروشندگان سرد خرید میکنند. ولی برای دفعات بعدی ترجیح میدهند یک فروشنده دیگر را انتخاب کنند.
چند ابزار مناسب که برای ایجاد مشتریان وفادار به آن نیاز دارید، صدای گرم، شخصیت دوستانه و شوخطبعی استاندارد است. این سه گزینه برای داشتن روابط طولانی مدت با مشتریان لازم است. شوخطبعی فروشنده یا بازاریاب باعث میشود مشتریان بعد از خرید محصول مجددا به سمت کسب و کار شما باز گردند و به سبکهای مختلف با شما ارتباط داشته باشند.
۵.باعث آرامش مشتریان می شود
شوخ طبعی و طنزپردازی باعث آرامش مشتریان میشود و لحظات سخت تصمیم گیری برای خرید را از بین میبرد. یک فروشنده به راحتی میتواند با لحن شوخ طبع خود فضا و حس و حال نگران کننده خرید محصول را از بین ببرد.
اکثر مشتریان برای خرید محصول و انتخاب بین چند محصول مختلف مستأصل هستند و نیاز به مشاوره و راهنمایی دارند. فروشندگان میتوانند با لحن طنز خود با مشتریان صحبت کرده و به حفظ آرامش آنها کمک کنند. به این ترتیب، ذهنیت مشتری در رابطه با کسب و کار شما تغییر خواهد کرد و روند خرید محصول آسان خواهد شد.
اگر به یادگیری تکنیکها و مهارتهای ارتباط با مشتری نیاز دارید، بهتر است از بخش فروشگاه در سایت آکادمی جوانبخت دورههای پیشرفته مرتبط با فروش و ارتباط با مشتریان را تهیه کنید.
چه زمانی نباید از شوخی با مشتری استفاده کرد؟
شوخی با مشتری همیشه راه حل مناسبی برای برقراری ارتباط با او نیست. اگرچه شوخ طبعی و طنز پردازی یک نیروی بسیار قدرتمند است و تاثیر بسیار زیادی بر مخاطبین دارد، ولی باید به درستی مورد استفاده قرار بگیرد. لحظات جدی و حساسی هنگام خرید محصول وجود دارد که به هیچ وجه نباید با آن شوخی کرد.
این مسئله درست مانند این است که سیاست مدارها یا دولت هنگام تصمیم گیری در رابطه یک موضوع مهم کشوری، از شوخی و طنز پردازی استفاده کنند! طنزپردازی به همان اندازه که میتواند بر افزایش میزان فروش محصولات موثر باشد، یک نیروی مخرب نیز خواهد بود. شوخ طبعی نابجا ممکن است افراد را تحقیر کند یا خشم آنها را برانگیزد. بنابراین بهتر است هنگام استفاده از شوخ طبعی به نکات زیر توجه داشته باشید:
۱.اولین مسئلهای که هنگام استفاده از طنز پردازی باید به آن توجه داشته باشید، زمان است. در زمان فروش محصول به احساسات طرف مقابل توجه کنید. در صورتی که مشتریان در وضعیت روحی مناسبی قرار نداشتند، نباید با آنها شوخی کنید.
۲.مسئله دوم محدودیتها هستند. هرکس حد و مرز خاصی برای خود دارد. بنابراین محدودیتها و حد و مرز مشتری را در نظر بگیرید. بسیاری از مشتریان تمایلی به داشتن مکالمه صمیمی یا شوخی با فروشندگان ندارند.
۳.مسئله بعدی که باید به آن توجه داشته باشید، موقعیت مشتریان است اگر مشتریان در شرایط استرس زا یا نگران کنندهای قرار دارند، به هیچ وجه نباید با آنها شوخی کنید.
۴.یکی دیگر از نکاتی که باید هنگام ارتباط با مشتریان به آن توجه داشته باشید، لحن مخاطبین است. به دقت لحن مشتریان را مورد بررسی قرار دهید. آیا آنها عصبانی هستند؟ یا در رابطه با محصولات و خدمات احساس ناامیدی میکنند؟ اگر لحن کلام مشتری را به دقت مورد بررسی قرار دهید، متوجه خواهید شد که باید از چه سطحی از شوخ طبعی یا طنزپردازی استفاده کنید.
نحوه استفاده از شوخی با مشتری برای ارتباط بهتر با آنان
روشهای مختلفی برای استفاده از شوخ طبعی جهت ارتباط با مشتریان وجود دارد. در ادامه درباره چگونگی استفاده از طنزپردازی برای ارتباط با مشتری و مخاطبین صحبت میکنیم.
1.خودتان باشید و آرام و صمیمی به نظر برسید
یکی از روشهای مناسب برای استفادهشوخی با مشتری جهت ارتباط با مشتریان، این است که خودتان باشید و از شخصیت اصلی خود فاصله نگیرید. اگر رفتارهای مصنوعی داشته باشید، مشتریان به سرعت متوجه این مسئله خواهند شد. بنابراین از جملات و عبارتهای طنزی استفاده کنید که در زندگی روزمره مورد استفاده قرار میدهید.
بسیاری از مشتریان برندهایی را انتخاب میکنند که محصولات و خدمات آنها به راحتی در دسترس هستند و با سرعت بیشتری تهیه میشوند. بنابراین بهترین راه برای اینکه در دل این دسته از مشتریان جا باز کنید، استفاده از شوخ طبعی است. در نتیجه، به مرور زمان مخاطب خود را به مشتریان وفادار تبدیل خواهید کرد.
مهمترین مسئله، شروع گفت و گو است. مکالمه را به شکلی شروع کنید که سردی ارتباط را از بین ببرد. به عنوان مثال، میتوانید درباره نظرات کاربران در رسانههای اجتماعی صحبت کنید. سعی کنید آرام و صمیمی به نظر برسید و از انتقال تنش و اضطراب به مشتری خودداری کنید. ارتباط با مشتریانی که قبلا از شما خریداری کرده و ناامید شدهاند، کار چندان راحتی نیست پیشنهاد میکنیم هنگام ارتباط با این دسته از مشتریان دقت زیادی داشته باشید و به راحتی شوخی نکنید.
2.مبهم صحبت نکنید
یکی دیگر از روشهای استفاده از شوخی برای برقراری ارتباط با مشتری، این است که مبهم صحبت نکنید. در بسیاری از مواقع، مشتریان متوجه نمیشوند که به آنها طعنه میزنید یا در حال شوخی کردن هستید! بنابراین به گونهای صحبت کنید که طرف مقابل متوجه شوخطبعی شما شود. به عنوان مثال، بلافاصله بعد از شوخی با مشتری بخندید و حین خنده اعلام کنید که با او شوخی کردید.
در غیر این صورت مشتریان حساس ممکن است از این کار شما ناراحت شوند. این دسته از مشتریان معمولاً ارتباط خوبی با شوخی کردن ندارند و اکثرا طنزپردازی دیگران را نوعی توهین به شمار میآورند. اگر به صورت مبهم صحبت کنید، موجب خشمگین شدن و ناراحتی مشتریان خواهید شد. این دسته از مشتریان ترجیح میدهند به سرعت محل کسب و کار را ترک کرده یا گوشی تلفن را قطع کنند.
3.خود را جای مشتری بگذارید
از دیگر روشهای استفاده از شوخی با مشتری برای برقراری ارتباط با مشتری، این است که خود را به جای مشتریان بگذارید. اگر شما در موقعیت کنونی مشتری قرار داشتید، ترجیح میدادید از چه نوع سبک شوخ طبعی و طنزپردازی برای ادامه مکالمه استفاده کنید؟ این مسئله به شما کمک میکند تا ارتباط بهتر و موثرتری با مشتریان داشته باشید.
همان طور که میدانید، مشتریانی که برای خرید محصولات و خدمات اقدام میکنند روحیات و خُلق و خوی متفاوتی دارند. بنابراین برای فروشنده بسیار سخت است که با هر نوع رفتار یا اخلاقی سازگاری پیدا کند. برخی از مشتریان روحیه حساسی دارند و از شوخی یا طنز پردازی دوری میکنند. در مقابل برخی دیگر بسیار برونگرا و شاد هستند و ترجیح میدهند مکالمه را با شوخی و خنده پیش ببرند. بنابراین برای دریافت بهترین نتیجه، خود را به جای مشتری بگذارید
سخن پایانی شوخی با مشتری
در این مقاله به طور کامل درباره شوخی با مشتری و روشهای استفاده از شوخ طبعی برای ارتباط با مشتریان صحبت شد. شوخی و طنز پردازی یک مسئله مهم و الزامی برای ارتباط با مشتریان است و موجب افزایش فروش و ایجاد مشتریان وفادار میشود البته فروشندگان باید هنگام استفاده از شوخی و طنز برداری دقت بسیار زیادی داشته باشند. استفاده نابجا از شوخی نه تنها تأثیر مثبتی بر مشتریان ندارد، بلکه موجب بروز خشم و ناراحتی آنها خواهد شد.
شوخی و طنز پردازی نباید به گونهای باشد تاثیر منفی بر مشتریان بگذارد. جملات و عبارتهایی که در مقابل مشتری بیان میکنید را ابتدا در ذهن خود حلاجی کنید. اگر به کسب اطلاعات بیشتر درباره نحوه ارتباط و برخورد با مشتری نیاز دارید، پیشنهاد میکنیم سایر مقالات و وبلاگهای آکادمی کسب و کار جوانبخت را مطالعه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.