بررسی انواع تیپ شخصیتی مذاکره کنندگان
بررسی تیپ شخصیتی مذاکره کنندگان در این مطلب از آکادمی جوانبخت، در جهان پیرامون ما افرادی با تیپهای شخصیتی مختلف وجود دارند. آشنایی با تیپهای شخصیتی مختلف و توانایی سازگاری و تعامل با آنها نه تنها بر پیشبرد زندگی عادی موثر است، بلکه میتواند بر بهبود ارتباطات شما با همکاران یا سایر کسب و کارها موثر باشد. درک تیپهای شخصیتی مختلف به خصوص هنگام مذاکره اهمیت بسیار زیادی دارد.
هرچقدر درک بهتری از تیپ شخصیتی اطرافیان خود داشته باشید، عملکرد بهتری در فرایند مذاکره خواهید داشت و دستیابی به اهداف تجاری آسانتر خواهد بود. مذاکره کنندگان حرفهای به سرعت تیپ شخصیتی طرف مقابل را شناسایی میکنند و رفتار خود را مطابق با آن تیپ شخصیتی تغییر میدهند. زمانی که عملکرد و رفتار خود را مطابق با تیپ شخصیتی طرف مذاکره تغییر میدهید، طرف مقابل احساس بهتری خواهد داشت و راحتی شما را درک میکند.
در ادامه این مقاله قصد داریم درباره انواع تیپ شخصیتی در مذاکره صحبت کنیم. بنابراین پیشنهاد میکنیم تا پایان این مقاله با ما همراه باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره نحوه مذاکره و انواع مذاکره کنندگان، پیشنهاد میکنیم به وب سایت آکادمی کسب و کار جوانبخت مراجعه کنید.
فهرست محتوا
Toggle1.تیپ شخصیتی قاطع
یکی از انواع تیپ شخصیتی در مذاکره، تیپ شخصیتی قاطع است. این دسته از افراد کاملاً صادق بوده و منطقی و دقیق هستند. گاهی اوقات افرادی با تیپ شخصیتی قاطع بسیار جدی و خشن به نظر میرسند. به توافق رسیدن با افرادی که تیپ شخصیتی قاطع دارند چندان ساده نیست. زیرا این دسته از افراد معمولاً روی پیشنهاد خود پافشاری میکنند و در برخی موارد ممکن است توجه چندانی به پیشنهاد شما نداشته باشند.
افراد قاطع تمایل زیادی به برنده شدن در مذاکره دارند و اگر یکبار به آنها امتیاز بدهید، تا پایان مذاکرات از شما امتیاز دریافت خواهند کرد. یکی از مهمترین دلایلی که باعث میشود مذاکره با افراد قاطع بسیار سخت باشد، ویژگی.های رفتاری مثل تحکم و عدم تغییر نظر است. این دسته از افراد به سختی نظر خود را تغییر میدهند. به همین دلیل، اگر یک بار پاسخ نه شنیدید، بهتر است برای بار دوم اصرار نکنید. اصرار کردن نه تنها تأثیری بر افراد قاطع ندارد، بلکه موجب خشم و عصبانیت این دسته از افراد میشود.
خلق و خو و رفتار افراد قاطع به صورتی است که نمیتوان به راحتی به آن عادت کرد. سازگاری با تیپ شخصیتی قاطع به مهارت و تمرین بسیار زیادی نیاز دارد. اگر قصد دارید به عنوان یک مذاکره کننده با افراد قاطع صحبت کنید، پیشنهاد میکنیم خیلی زود ناامید نشوید و از اصرار کردن خودداری کنید. معامله با این دسته از افراد طی یک جلسه مذاکره اتفاق نمیافتد. بلکه باید چندین جلسه با افراد قاطع صحبت کنید تا در نهایت پیشنهاد شما را بپذیرند.
2.تیپ شخصیتی سازگار
یکی دیگر از انواع تیپ شخصیتی در مذاکره، تیپ شخصیتی سازگار است. این دسته از افراد شخصیت بسیار عالی داشته و اهل گفت و گو و تعامل با دیگران هستند. افرادی با تیپ شخصیتی سازگار، به برقراری روابط عالی با همکاران و سایر مذاکرهکنندگان علاقه دارند. روحیه اجتماعی بودن و سازگاری بیش از حد این دسته از افراد باعث میشود بیش از حد صمیمی یا بیش از حد پرحرف به نظر برسند. افراد سازگار در عین حال بسیار دوست داشتنی هستند و تعامل و برقراری ارتباط با آنها کار سادهای خواهد بود.
این افراد به طور کامل پیشنهادات و سخنان شما را گوش میکنند و در نهایت ممکن است به راحتی امتیاز واگذار کنند. همچنین علاقه زیادی به مذاکره برد برد دارند و به دنبال یک راه حل منصفانه برای امتیاز دهی هستند. پیشنهاد میکنیم از سوء استفاده و گول زدن این دسته از افراد خودداری کنید. زیرا میتوانید با انجام یک معامله عادلانه، ارتباط بلند مدت و طولانی با آنها داشته باشید. با توجه به اینکه افراد سازگار توجه بسیار زیادی به احساس و عواطف طرف مقابل دارند؛ در صورتی که بتوانید آنها را به سمت خود جذب کنید، خیلی زود با شما صمیمی خواهند شد.
برای ارتباط بهتر با افراد سازگار، پیشنهاد میکنیم ابتدا کمی با آنها صمیمی شوید. به عنوان مثال، میتوانید با یکدیگر گفتگوی صمیمی داشته باشید و به وجه اشتراک برسید. این گفتگو صمیمی نه تنها برای افرادی با تیپ شخصیتی سازگار لذت بخش است، بلکه به مرور زمان موجب بهبود روابط آنها با شما خواهد شد.
اگر به یادگیری روشهای پیشرفته مذاکره علاقهمند هستید، بهتر است از بخش فروشگاه در وب سایت آکادمی جوانبخت دورههای مورد نظر خود را تهیه کنید.
3 تحلیلگر نوعی از تیپ شخصیتی مذاکره کنندگان
یکی دیگر از انواع تیپ شخصیتی در مذاکره، تیپ شخصیتی تحلیلگر است. هنگام صحبت کردن با این دسته از افراد دقت زیادی به خرج دهید. زیرا افراد تحلیلگر به صورت دقیق و جزئی سخنان شما را مورد بررسی قرار میدهند. تحلیلگران ممکن است سوالات گوناگونی قبل از جلسه مذاکره آماده کرده باشند. این دسته از افراد به پرسیدن سوالات گوناگون علاقهمند هستند و بدون آماده سازی و برنامه ریزی وارد جلسه مذاکره نمیشوند. از نظر بسیاری از مردم، افراد تحلیلگر بدبین به نظر میرسند.
افرادی با تیپ شخصیتی تحلیلگر، از غافلگیری متنفر هستند. به همین دلیل نباید سوالاتی که افراد تحلیلگر را غافلگیر میکند مطرح کنید. افراد تحلیلگر قبل از جلسه مذاکره، تمامی سوالات و سخنان شما را پیش بینی میکنند و انتظار سوالات غافلگیرکننده ندارند. رفتار این دسته از افراد بسیار سرد و خشک به نظر میرسد.
اما عقیده شخصی خود آنها این است که باهوش و واقع بین هستند. افراد تحلیلگر به گونهای رفتار میکنند که گویی شما دشمن آنها هستید. به همین دلیل، نمیتوانید به راحتی با این افراد صمیمی شوید و مکالمه معمولی داشته باشید. اگر با سخنان و پیشنهادات افراد تحلیلگر موافقت نکنید، به هیچ وجه نظرات شما را نخواهند پذیرفت. بنابراین بهتر است به تصمیم گیری این دسته از افراد احترام بگذارید و خیلی سریع مخالفت نکنید.
4.تیپ شخصیتی کمال گرا
یکی دیگر از انواع تیپ شخصیتی در مذاکره، تیپ شخصیتی کمال گرا است. برنده شدن هنگام مذاکره با این افراد بسیار سخت است. زیرا افراد کمال گرا تا زمانی که به اهداف خود دست پیدا نکنند، از مذاکره کنار نمیکشند. این دسته از افراد به راحتی امتیاز واگذار نمیکنند و اغلب به دنبال ایده آلها و آرمانهای اصلی خود هستند. پیروی از قوانین و اصول برای افراد کمال گرا اهمیت بسیار زیادی دارد. آنها تمام تلاش خود را انجام میدهند تا به شیوه درست زندگی کنند و تا حد امکان مورد سرزنش و سرکوب قرار نگیرند.
هدف اصلی افراد کمال گرا از شرکت در جلسه مذاکره، برنده شدن است. گاهی اوقات افرادی با تیپ شخصیتی کمال گرا به صورت افراطی رفتار میکنند. یعنی تا حدی تمایل به کامل بودن و ایده آل بودن دارند که نتیجه کاملا معکوس میشود. این دسته از افراد با رفتار افراطی خود باعث آزار دیگران میشوند و حتی به خود نیز سخت میگیرند.
هنگام مذاکره با این دسته از افراد، باید مقابله به مثل کنید. یعنی به طرف مقابل نشان دهید شما نیز یک فرد کمال گرا هستید. در نتیجه، طرف مقابل کمی موضع خود را پایین خواهد آورد. افراد کمال گرا کاملاً قابل اعتماد هستند و از سوء استفاده یا گول زدن طرف مقابل خودداری میکنند. اما یکی از مهمترین مشکلات افرادی با تیپ شخصیتی کمال گرا، این است که همه چیز را به شکل سیاه و سفید میبینند. یعنی قادر به برقراری ارتباط صمیمی و احساسی با طرف مقابل نیستند.
برای تبدیل شدن به یک مذاکره کننده حرفهای، پیشنهاد میکنیم از بخش تماس با ما در وب سایت آکادمی جوانبخت با مشاوران این مجموعه تماس بگیرید و از راهنماییهای لازم بهره مند شوید.
5.تیپ شخصیتی فردگرا
یکی دیگر از انواع تیپ شخصیتی در مذاکره، تیپ شخصیتی فردگرا است. این دسته از افراد تمایل زیادی برای منحصر به فرد بودن دارند و تمام تلاش خود را انجام میدهند تا معمولی نباشند. یکی از مهمترین معایب افرادی با تیپ شخصیتی فردگرا این است که بسیار احساساتی و زود رنج هستند. به همین دلیل ممکن است خیلی زود از سخنان شما ناراحت شده و جلسه مذاکره را ترک کنند. احساسات و عواطف این دسته از افراد بیشتر از منطق آنها کار میکند. همین احساسات شدید ممکن است موجب بروز رفتارهایی مثل بدخلقی یا ترس شود.
هنگام مذاکره با افراد فردگرا باید مراقب سخنان و کلماتی که بیان میکنید باشید. هر رفتار شما توسط این افراد مورد بررسی قرار میگیرد و در صورتی که برای آنها ناخوشایند باشد، تا پایان مذاکره با شما مخالفت خواهند کرد. یکی از نقاط قوت افرادی با تیپ شخصیتی فردگرا این است که بسیار خلاق و درونگرا هستند.
این افراد به سرعت متوجه صداقت کلام شما میشوند و همدلی خود را نشان میدهند. رفتار افرادی با تیپ شخصیتی فردگرا بسیار منحصر به فرد است. زیرا تمایل زیادی به دیده شدن و فهمیده شدن دارند که در اکثر موارد منجر به بدخلقی آنها میشود. در صورتی که دل این دسته از افراد را به دست آورید، به سرعت امتیازات را واگذار میکنند. اما اگر متوجه سخنان آنها نشوید، بازنده مذاکره خواهید بود.
6. چالشگر یکی دیگر از تیپ شخصیتی مذاکره کنندگان
از دیگر انواع تیپ شخصیتی در مذاکره، تیپ شخصیتی چالشگر است. افرادی با این تیپ شخصیتی به قدرت و کنترل دیگران علاقه بسیار زیادی دارند. هنگام مذاکره با این دسته از افراد، بگذارید کنترل مکالمه و مذاکره در دستان آنها باشد. استراتژیهای گوناگونی وجود دارد که میتوانید با کمک آن در مذاکره با افراد چالشگر پیروز شوید.
اما اگر بخواهید قدرت و هدایت مکالمه را در دست بگیرید، مطمئن باشید بازنده مذاکره خواهید بود. افرادی با تیپ شخصیتی چالشگر به هیچ وجه ضعیف و آسیب پذیر به نظر نمیرسند و همیشه با انگیزه هستند. این دسته از افراد بهترین گزینه برای رهبری و مدیریت بوده و وظایف خود را به بهترین شکل ممکن انجام میدهند. افراد چالشگر، خواستههای دقیقی دارند و برای رسیدن به این خواستهها تمام تلاش خود را انجام میدهند.
این دسته از افراد بسیار مسئولیت پذیر بوده و روحیه فرماندهی دارند. بنابراین اگر طرف مقابل مذاکره شما یک گروه چند نفره باشد، مطمئن باشید رهبر این گروه فردی با تیپ شخصیتی چالشگر است. بزرگترین ترس این دسته از افراد کنترل شدن توسط دیگران است. احساسات و عواطف شما تاثیر چندانی روی افراد چالشگر نخواهد داشت. قدرت طلبان در اغلب موارد بسیار قوی هستند و صریحا خواستهها و نیازهای خود را بیان میکنند.
7.تیپ شخصیتی صلح جو
از دیگر انواع تیپ شخصیتی در مذاکرات، تیپ شخصیتی صلح جو است. مذاکره با این دسته از افراد سرشار از آرامش و دور از جنگ و جدال است. افرادی با تیپ شخصیتی صلح طلب، علاقه زیادی به آرامش و هماهنگی دارند و تمام تلاش خود را انجام میدهند تا از بحث کردن افراد با یکدیگر جلوگیری کنند. اگر هنگام مذاکره صدای خود را بالا ببرید یا خشمگین شوید، موجب نگرانی و ترس در افراد صلح جو خواهید شد.
برای مذاکره با افراد صلح طلب، مانند آنها عمل کنید و رفتاری سرشار از آرامش و اعتماد داشته باشید. افراد صلح جو با روند عادی مذاکره پیش میروند و در اغلب موارد کنترل مکالمه را به دست دیگران می.سپارند. این دسته از افراد تمام تلاش خود را انجام میدهند تا شما را خوشحال کنند. حتی ممکن است برای اینکه مذاکره به صورت عادلانه به پایان برسد، امتیازاتی را واگذار کنند. یکی از مهمترین نقاط قوت افرادی با تیپ شخصیتی صلح طلب این است که بسیار سازگار هستند و از همه چیز رضایت دارند.
انتخاب افراد صلح جو برای مذاکره کار بسیار سختی است. این دسته از افراد در عین اینکه موجب جلب رضایت طرف مقابل مذاکره میشوند، ممکن است با واگذاری امتیازات ضرر مالی بسیاری به کسب و کار وارد کنند.
دورههای آموزشی روش مذاکره و فروش، در قالب تعدادی دوره های رایگان در وب سایت آکادمی جوانبخت ارائه شده است و علاقهمندان میتوانند از آن استفاده کنند.
سخن پایانی تیپ شخصیتی مذاکره کنندگان
در این مقاله به طور کامل درباره انواع تیپ شخصیتی در مذاکره صحبت شد. برای برنده شدن در مذاکره باید با انواع تیپ شخصیتی آشنا باشید و متناسب با ویژگیهای رفتاری طرف مقابل عمل کنید. استفاده از استراتژیها و تکنیکهای مذاکره تا حد زیادی بر موفقیت شما تاثیر گذار خواهد بود. اما اگر درک درستی از رفتار طرف مقابل نداشته باشید، قادر به برقراری ارتباط و تعامل با مذاکره کنندگان دیگر نخواهید بود.
برای درک انواع تیپ شخصیتی در مذاکره و چگونگی برخورد با آنها، بهتر است مطالعات کافی داشته باشید و با مذاکره کنندگان حرفهای مشورت کنید. با این حال، اگر قصد دارید اطلاعات بیشتری درباره نحوه مذاکره به دست آورید، پیشنهاد میکنیم سایر مقالات و وبلاگهای آکادمی جوانبخت را مطالعه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.