راه های تقویت اعتماد به نفس کدامند؟ 11 تمرین روزانه

راه های تقویت اعتماد به نفس، افراد دارای اعتماد به نفس اعتقاد دارند که دارای ویژگیها و مهارتها و هوشی منحصر به فرد و مادرزادی هستند و به این علت است که در کارهای روزمره موفق عمل میکنند! مهم نیست با چه چیزی رو به رو شوند، افراد با اعتماد به نفس، حتی در چالشبرانگیز ترین اتفاقها نیز به واسطه اعتماد به نفس بالایی که دارند، با مشکل رودررو شده و پا به فرار نمیگذارند. افراد دارای اعتماد به نفس بالا، بدون لحظهای شک و دلهره به سوی اهداف جدید حرکت و هرآنچه آن اهداف نیاز دارند را فراهم میکنند. فارغ از اینکه آن چالشها و اهداف جدید تا چه میزان بحثبرانگیز و دشوار به نظر برسند.
یکی از مکانهایی که میتوان کمال استفاده را از اعتماد به نفس برد، علاوه بر زندگی شخصی، محل کار است. موفقیت شما تا حدود زیادی در محل کار یا زندگی شخصی به اعتماد به نفس گره خورده است. اعتماد به نفس در صورت وجود، میتواند شما را چه در زندگی شخصی و چه در محل کار بسیار جاهطلبتر و باانگیزهتر کند. متاسفانه تمامی افراد با اعتماد به نفسی بالا پا به زندگی نمیگذارند و اغلب دارای مشکلاتی بسیار در این زمینه هستند. خبر خوب اما این است که اعتماد به نفس توانایی آموزش و پرورش دارد.
شما باید آموزش ببینید که چگونه اعتماد به نفس خود را افزایش داده و آن را به کمال برسانید. در این مقاله از وبسایت آکادمی کسب و کار جوانبخت به آموزش چندگام نسبتا ساده به شما در تقویت اعتماد به نفس خود یاد خواهیم داد. در این مقاله به دنبال پاسخی برای پرسشی که عنوان شد، چگونه اعتماد به نفس خود را تقویت کنیم، اشاره شده و شما را با 11 تمرین روزانه آشنا خواهیم کرد.
فهرست محتوا
Toggleچگونه اعتماد به نفس خود را افزایش دهیم؟
در این قسمت برای افزایش سطح اعتماد به نفس شما چند راه کارامد را پیشنهاد خواهیم داد.
۱. شرکت در آموزش های توسعه فردی
شما میتوانید با افزایش مهارت های فردی خود، خواه در زندگی و خواه در محل کار، سبب افزایش میزان اعتماد به نفس خود شوید. این آموزشهای فردی میتوانند یادگیری مهارتی مرتبط با شغل شما (برای مثال آموزش دیدن یک زبان برنامه نویسی) و یادگیری مهارتی اجتماعی باشند. در دنیای امروز، این آموزشهای فردی متناسب با انواع شخصیتها خصوصیسازی شده و سپس ارائه میشوند. با شرکت در جلسهای روانشناختی ابتدا به تیپ شخصیتی خود پی برده و سپس اقدام به ثبت نام در کلاسهایی مخصوص به آن تیپ بکنید، تا شاهد بیشترین بازده در جهت اعتلای اعتماد به نفس خود باشید.
۲. مهارت های جدید را جهت توسعه مهارت های فعلی خود یاد بگیرید
یکی از راههایی که سبب افزایش اعتماد به نفس شما میشود، یادگیری مهارتهایی جدید یا ادامه تحصیل در رشته مورد علاقه شماست. شما میتوانید همچنین با ورزش کردن سبب افزایش اعتماد به نفس خود بشوید. به طور کلی، هر قدم مثبتی که بردارید، آن قدم توانایی ایجاد گامی مثبت در جهت افزایش اعتماد به نفس شما خواهد داشت. حال اگرمهارت جدیدی که آموزش میبینید را به حیطه شغلی خود وارد کنید سبب افزایش میزان بهرهوری و درآمد شما شده و تایید اشخاص مهم زندگی خود را نیز به دست خواهید آورد. همه اینها نیز به افزایش هرچه بیشتر میزان اعتماد به نفس شما خواهد انجامید.
۳. هر روز صبح با هدف موفقیت از جا برخیزید و به کم راضی نباشید
یکی از کارهایی که میتواند بر افزایش میزان اعتماد به نفس شما کمک کند، برتن داشتن لباسی متناسب با مکان است. سعی کنید تا حد امکان لباسی که بر تن دارید با موقعیت سازگار باشد. این سازگاری سبب عدم دریافت ریاکشنهای منفی از اطرافیان شده و در نهایت به افزایش میزان اعتماد به نفس شما خواهد انجامید. برای مثال اگر قصد دارید به سر کار بروید، از مدهای مناسب مهمانی استفاده نکرده و سعی کنید رسمیتر بپوشید تا مناسب فضایی که وارد آن میشوید باشید. لباس مناسب برای شما نه تنها سبب اعتماد به نفس بالاتر شما خواهد شد بلکه به کاردانتر به نظر رسیدن شما و به همراه داشتن تایید همکاران خواهد انجامید. پس اگر قرار است وارد جمعی رسمی شوید، به پوشش خود کمال توجه را داشته باشید.
۴. برای تقویت اعتماد به نفس منطقه امن خود را ترک کنید
همۀ ما در طول زندگی بسیاری از موفقیتهای بزرگ را به سبب کمبود اعتماد به نفس و عدم ریسک پذیری از دست دادهایم. این عدم اعتماد به نفس ممکن است به دلیل نبود مهارتهای تخصصی مربوطه در شما باشد یا حتی ممکن است از فقدان مهارتهای اجتماعی و فردی رنج ببرید. یکی از موارد منفی دیگری که این فقدان به همراه دارد، کاهش اعتماد شما به خود و تفکر درباره دائمی بودن این شرایط منفی و عدم توانایی شما در ایجاد تغییری موثر در آن است. اگر در چرخه ناامیدی که به آن اشاره شد بمانید، حتی ممکن است سبب از بین رفتن نتایج موثر حاصل از تلاشهای شما در آیندتان نیز شود.
شما نیاز نیست در ابتدای کار به فکر انجام تغییراتی بسیار بزرگ باشید، کافی است تنها یک درصد تغییر را ایجاد کرده تا این تغییر هرچند کوچک سبب افزایش اعتماد به نفس شما شده و به این حقیقت که توانایی تغییر شرایط را دارید ایمان بیاورید. این تغییرات ممکن است برای شما بیشاز حد دشوار و سنگین باشد. اما شما تا زمانیکه از منطقه امن خود خارج نشده باشید توانایی ایجاد تفاوت در شرایط زندگی را نخواهید داشت. برای مثال ممکن است شما برای ایجاد ارتباطی موثر با همکاران یا حتی ارائهای درباره محصول خود به دیگران مشکل داشته باشید.
برای ایجاد تغییری در شرایط کافی است سری بعدی که نیازی به توضیح درباره محصولی به گروه یا فردی بود داوطلب شوید و خود را به سوی ترس خود راهنمایی کنید، این اتفاق شاید بسیار دشوار باشد اما پس از موفقیت به این نکته پی خواهید برد که توانایی شما بیش از آنچه که فکر میکردید است، پس سبب افزایش اعتماد به نفس شما شده و در ترک عادتهای منفی دیگر شما نیز کمک خواهد کرد.
۵. از همتایان مطمئن تقلید کنید
اگر با دقتی بیش از پیش به اطرافیان خود نگاه کنید، احتمالا اشخاصی را در میان همتایان خود خواهید یافت که از اعتماد به نفس بالایی برخوردار هستند. شما میتوانید از این افراد تقلید کرده و ویژگیهای برتر ایشان را شخصا تمرین کرده تا به آن ویژگیها مسلط شوید. این افراد یا به واسطه اعتماد به نفسی مادرزادی یا به واسطه کسب اعتماد به نفس در طول زمان به افرادی موفق تبدیل شدهاند. میتوانید به تعامل با این افراد با اعتماد به نفس پرداخته و حتی از ایشان شخصا کمک بخواهید.
۶. برای تقویت اعتماد به نفس تعیین اهداف برای خود
تعیین اهداف کوتاهمدت و بلندمدت شغلی میتواند بر نحوه درک نقاط قوت و موفقیت شما و همچنین طرز فکر شما نسبت به خود تاثیر بگذارد. یک هدف جامع و چندین هدف جزئی، برای خود در نظر بگیرید تا به واسطه آن یک قابلیت کلی یا مهارتی جدید در خود ایجاد کنید. ارزیابی هر موفقیت کوچک در جهت دستیابی به یک هدف بزرگتر میتواند به افزایش اعتماد به نفس شما کمک کند، زیرا میتوانید ببینید در کجا باید استراتژیهای موثر برای توسعه بیشتر خود را بهکار ببرید یا ضعف استراتژِیک شما در کجاست .
۷. روی نقاط قوت خود تمرکز کنید
تمرکز بر روی نقاط قوت شما میتواند به شما کمک کند اعتماد به نفس خود را افزایش دهید. اگر فکر میکنید این برای شما مشکل است، یک راه برای کاهش این عدم اطمینان به تواناییهای خود میتواند لیستی از تواناییها و دستاوردهای شما باشد. شما میتوانید عادت روزانه خواندن لیست تواناییها و دستاوردها را هر روز صبح و هر زمانی در طول روز که نیاز به افزایش اعتماد دارید، ایجاد کنید. با این کار و در طول زمان به علت مرور ارزش ها و موفقیت های خود، باعث افزایش اعتماد به نفس خود در شرایط حساس روزانه خواهید شد.
۸. از اشتباهای خود درس بگیرید
اشتباهای، معمولا در هنگام اجرای برنامههای بهبود فردی و استراتژیهای هدفگذاری اجتنابناپذیر هستند. کلید رفع این مشکل آن است که اشتباهات خود را بررسی کرده و از اشتباههای خود یاد بگیرید. پذیرش شکست دشوار است، اما پذیرش شکست میتواند بر نحوه سوددهی مهارتهای شما در آینده تاثیر بگذارد.
۹. حذف منفی گرایی برای تقویت اعتماد به نفس
یکی دیگر از عوامل موثر در افزایش اعتماد به نفس، ارزیابی حس و دیدی است که شما خودتان را به آن طریق میبینید. اگر متوجه شدید که بیش از حد از خودتان انتقاد میکنید یا به طور منظم به خود شک دارید، باید برای تغییر این طرز فکر گامهای مهمی درجهت جلوگیری از ادامه این موضوع بردارید. شما ممکن است تکنیکهایی در جهت رفع این موضوع داشته باشید برای مثال مروری بر تمام موفقیتهایی که در سال گذشته به دست آوردهاید یا به مرور این موضوع که چه مهارتهای حرفهای را بیشتر در مورد خودتان تحسین میکنید بپردازید.
همیشه دیدگاه مثبتی نسبت به زندگی داشته باشید، چیزی خوشایند را برای خود حتی در بدترین شرایط پیدا کنید. سعی کنید از آنچه دارید خوشحال باشید، کاری که میتوانید از آن لذت ببرید را انجام دهید، این احساس لذت به افزایش اعتماد به نفس شما کمک کننده است. شما نباید برای همیشه خود را محدود به برخی چیزها کنید. اما از دستاوردهای خود احساس رضایت داشته باشید. یکی از رایجترین دلایل عدم اعتماد به نفس این است که اشخاص احساس میکنند به اندازه کافی استعداد ندارند و نمیتوانند کاری در مورد آنچه میخواهند یا نیاز دارند انجام دهند. شما باید رویکردی مثبت نسبت به زندگی ایجاد کنید و باور کنید که اگر حداکثر تلاش خود را بکنید، میتوانید کارها را به طریقی سودمند انجام دهید. این قطعا به افزایش اعتماد شما به خودتان بسیار کمک کننده خواهد بود.
به ارزیابی بهبودهای مثبت شغلی که به دست آوردهاید ادامه دهید و زمانی که به طور رضایتبخش پروژههای کاری را تکمیل میکنید یا زمانی که از انتظارات مدیر خود فراتر میروید به تحسین خود بپردازید.
۱۰. برای تقویت اعتماد به نفس سوال بپرسید
پرسیدن سوالات میتواند در جهت افزایش اعتماد به نفس شما نسبت به پیشرفت در زندگی شخصی و کاری، به شما کمک کند. عادت به پرسیدن حداقل یک سوال بامفهوم در طول جلسات گروهی، جلسات برنامهریزی پروژه یا کنفرانسها را در خود ایجاد کنید تا به فهمی کامل راجب هر اطلاعاتی که ممکن است به شما کمک کننده باشد دست پیدا کنید.
این میتواند به اعضای تیم و سرپرستان شما نشان دهد که وقتی احساس میکنید نیاز به توضیح دارید و در تنگنا هستید، عملگرا بوده و ابتکارعمل را به دست خواهید گرفت. همچنین مشاهده خواهید کرد که وقتی این کار را به عنوان بخشی از برنامه کاری خود انجام دهید. میتوانید احساسات مثبت و اعتماد به خود و ارزش خود را از طریق مشارکت و پرسش و پاسخ، افزایش دهید. همچنین شما ممکن است با همکارانی، همکاری داشته باشید، که برای ایجاد اعتماد به نفس خود همانند شما تلاش میکنند و پیشنهاد و جلورفتن شما برای صحبت کردن و پرسیدن سوالات ممکن است به تسکین نگرانیهای همکاران بدون اعتماد به نفس شما، نیز کمک کند.
برای مثال، شما ممکن است هدفی برای افزایش بهرهوری کلی کار خود تعیین کنید. سپس میتوانید اهداف کوچکتر را نیز تعیین کرده تا به شما کمک کنند که با انجام کارهای کوچکتر به آن هدف بزرگ، برسید (مانند بهبود مهارتهای مدیریت زمان یا تمرکز بر روی یک کار به جای چند کار). همانطور که هر موفقیت را در جهت هدف افزایش بهرهوری خود کسب میکنید، میتوانید از صلاحیت خود نیز مطمئن شوید که در کارتان به طور موثر عمل کرده و این نیز باعث افزایش اعتماد به نفس شما خواهد شد.
11-ورزش بدنی انجام دهید
هر روز ورزش بدنی را به هر روشی که مناسب میدانید، انجام دهید. این امر میتواند از دویدن و کار کردن در سالن ورزشی تا شرکت در ورزشهای رقابتی را شامل شود. با انجام این تمرینات فیزیکی، شما خود را به شکلی عالی با تناسب اندامی کامل، درمی آورید و این نیز به نوبه خود سبب افزایش اعتماد به نفس شما خواهد شد. در حین انجام این تمرینها، میتوانید دوستان جدیدی در طول این راه پیدا کنید و روحیه پیشرفت گروهی و رقابتی ایجاد کنید. تلاشهای فیزیکی، میتوانند اندورفین را آزاد کرده و به طور کلی حالت روحی و اعتماد به نفس شما را بهبود بخشند.
سخن پایانی تقویت اعتماد به نفس
یکی از موثرترین ویژگیهای آدمی، داشتن قابلیتی روحی به نام اعتماد به نفس است. این اعتماد به نفس نقش محرکی قابل را در انجام کارها و تصمیمگیری درست در سختترین شرایط را ایفا میکند. مشکل اینجا است، که این ویژگی کارامد در برخی از اشخاص به صورت مادرزادی بوده اما در برخی دیگر وجود خارجی ندارد. نکته مثبتی که در این مقاله نیز به آن پرداخته شد، راهحل هایی بود که برای رفع این مشکل و ایجاد هرچه بیشتر این حس ذاتی کمک کننده باشند. در این مقاله تلاش شد تا پاسخی برای این پرسش که چگونه اعتماد به نفس خود را تقویت کنیم، بدهیم. امید است این مقاله در ایجاد اعتماد به نفس در شما به واسطه 11 تمرینی که آموزش داد، کمک کرده و به موفقیت شما بیانجامد. با اعتماد به نفس بوده و موفق بمانید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.