کسب و کار بین الملل چیست؟

کسب و کار بین الملل چیست؟ امروزه، نحوه تجارت نسبت به سالهای گذشته تغییرات بسیار زیادی داشته است. شاید در سالهای گذشته، بسیاری از محصولات تنها به صورت داخلی به فروش میرسیدند و تبادل کالا با پول تنها در داخل کشور انجام میشد. اما به مرور زمان، بسیاری از کشورها دریافتند که برای پیشبرد اهداف و دستیابی به موقعیت بهتر، به محصولات و خدمات یکدیگر نیاز دارند. به همین دلیل، دولتها تصمیم گرفتند از تجارت بین الملل برای توسعه اقتصادی کشور و بهبود جایگاه خود در جهان استفاده کنند. امروزه تجارت بین الملل در تمامی کشورهای جهان به یک امر مهم و قابل توجه تبدیل شده است. بسیاری از کشورها سعی میکنند تا محصولاتی را تولید کنند که علاوه بر محبوبیت داخلی، دارای محبوبیت جهانی باشد.
تنها از این طریق است که محصول تولید شده، مشتریان بین المللی داشته و سود بسیار زیادی را نصیب کشور مورد نظر خواهد کرد. زمانی که تاجران یک کشور به کسب و کار بین الملل مسلط باشند و مهارتهای لازم برای بهبود تجارتهای بین المللی راه آموزش ببینند، چرخه اقتصادی کشور رشد خواهد کرد. در ادامه این مقاله قصد داریم درباره کسب و کار بین الملل و ویژگیهای آن صحبت کنیم. بنابراین تا پایان این مقاله با ما همراه باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره عملکرد تجارت بین الملل و موفقیت در کسب و کار، میتوانید به وبسایت آکادمی کسب و کار جوانبخت مراجعه کنید.
فهرست محتوا
Toggleمعرفی کسب و کار بین الملل
کسب و کار بین الملل شامل تمامی فعالیتهای تجاری انجام شده در مرزهای ملی است. به بیان دیگر، هر گونه خرید و فروش کالا که خارج از مرزهای یک کشور انجام شود شامل تجارت بین الملل خواهد بود. مسئولیت کسب و کار بین الملل در کشورهای مختلف بر عهده سازمانهای مختلفی خواهد بود. به عنوان مثال، در برخی از کشورها تمامی امور مربوط به کسب و کار بین الملل متعلق به سازمانهای دولتی یا نهادهای خصوصی است.
این سازمانها وظایف مختلفی را بر عهده دارند. به عنوان مثال، یکی از مهمترین وظایف سازمانهای کسب و کار بین الملل این است که فرصتهای تجاری خارج از مرزهای ملی را برای گسترش فعالیتهای تجاری کشور خود افزایش دهند. این فرصتها شامل تولید، معدن، ساخت و ساز، کشاورزی، بانکداری، بیمه، بهداشت، آموزش، حمل و نقل، ارتباطات و مواردی مانند این هستند. به لطف تجارت بین الملل، تمامی ملتهایی که به دلیل فاصله مکانی یا تضادهای مالی و اجتماعی از یکدیگر دور بودند، اکنون در حال تعامل و ارتباط با یکدیگر هستند.
برای اینکه این ارتباطات حفظ شود یا چند کشور جدید توانایی تعامل و معامله با یکدیگر را داشته باشند، سازمان تجارت جهانی در هر کشور تاسیس شده است که توسط دولت اداره میشود. کسب و کار بین الملل باعث شده است تا اقتصاد ملی بدون حد و مرز شناخته شده و با اقتصاد جهانی ادغام شود. این موضوع به تمامی کسب و کارها در یک کشور اجازه میدهد که توانایی استفاده از مزایای فوق العاده محصولات یکدیگر را داشته باشند. تعداد دوره های رایگان در وب سایت آکادمی جوانبخت آماده شده است که در اختیار علاقهمندان به مهارتهای فروش و بازاریابی قرار میگیرد. برای دریافت این دورهها کافی است به سایت این مجموعه مراجعه کنید.
مزایای کسب و کار بین الملل برای یک کشور
تجارت بین الملل اهمیت بسیار زیادی برای سازمانها و نهادهای تجاری دارد. در ادامه برخی از مزایای کسب و کار بین الملل را برای شما بیان میکنیم:
-
دریافت ارز خارجی
اگرچه هر کشوری میتواند تنها به ارز ملی خود تکیه کند، اما چنین مسئلهای تاثیر زیادی روی اقتصاد آن کشور نخواهد داشت. برای رشد اقتصادی یک کشور، باید ارز خارجی را دریافت کرد. کسب و کار بین الملل هر کشور را ترغیب میکند تا با دریافت ارز خارجی از طریق کشورها، توانایی واردات کالا به بازار جهانی را داشته باشد. امروزه بسیاری از کشورها از ارز خارجی برای صادرات و واردات کالا استفاده میکنند.
به عنوان مثال، اگر در کشور شما قصد فروش خودرو به کشورهای اروپایی را دارد، باید این موضوع را بداند که محصولات بعد از ورود به کشورهای اروپایی به واحد پول آن کشور فروخته میشوند. برای اینکه این تجارت به صورت دو طرفه انجام شود، کشور مبدا باید توانایی معامله با ارز خارجی کشور مقصد را داشته باشد.
به عنوان مثال، محصولات و خدمات معمولاً در کشورهای اروپایی به دلار فروخته میشوند. بنابراین برای واردات کالا به کشورهای اروپایی، ابتدا باید دلار وارد ایران شده و دادوستد شود. تنها در این صورت است که کشور مقصد میتواند محصولات شما را به دلار خریداری کند. بعد از آن، بازاریابان و تاجران کشور شما میتوانند دلار را وارد کشور ایران کرده و به ریال تبدیل کنند. اگر قصد خرید دورههای مربوط به موفقیت در کسب و کار یا دورههای فروش و مذاکره را دارید، پیشنهاد میکنیم به بخش فروشگاه وب سایت آکادمی جوانبخت مراجعه کنید.
-
تخصص در تولید کالا
یکی دیگر از مزایای کسب و کار بین الملل این است که کشورهای مختلف را تشویق میکند تا در زمینه تولید کالاهای مختلف تخصص پیدا کنند. زیرا هر کشور با فروش محصولات خود به سایر کشورها میتواند درآمد بسیار زیادی داشته باشد. به همین دلیل، تمامی تمرکز دولت در هر کشور این است که امکانات لازم را در اختیار نیروی جوان و با استعداد خود قرار دهد تا با کمک آن توانایی تولید انواعی از محصولات با کیفیت را داشته باشد. با کمک کسب و کار بین الملل، مردم متوجه خواهند شد که چه محصولاتی در سایر کشورها مورد استفاده قرار میگیرند.
به عنوان مثال، امروزه پنلهای خورشیدی در بسیاری از کشورهای جهان مورد استفاده قرار میگیرند. زمانی که این پنلها وارد کشورهای توسعه نیافته شوند، توجه بسیاری از دانشمندان و مخترعان را به سمت خود جلب خواهند کرد. در نتیجه، این دسته از افراد سعی میکنند تا فناوری تقریباً مشابه پنل خورشیدی طراحی کنند و به تولید داخلی برسند. گاهی اوقات ممکن است با افزودن برخی از ویژگیهای خاص، محصول جدیدتری تولید کرد که ویژگیهای بهتری نسبت به انواع قبلی داشته باشد.
در نتیجه میتوان این محصول را به سایر کشورها صادر کرده و درآمد بالایی از این طریق کسب کرد. نکته مهمی که در این میان باید به آن توجه شود؛ این است که محصولات تولید شده توسط یک کشور، کیفیت و ارزش کافی برای صادر شدن به سایر کشورها را داشته باشند. در غیر این صورت، محصولات طرفداران چندانی در بین کشورهای بینالمللی نخواهند داشت. بنابراین محصول یک کشور باید با هزینه کاملا مقرون به صرفه تولید شود و منافع جهانی هنگام تولید آن در نظر گرفته شود. تمامی علاقهمندان به راه اندازی کسب و کار و توسعه فعالیتهای تجاری، میتوانند از بخش تماس با ما در وب سایت آکادمی جوانبخت با مشاورین این مجموعه ارتباط برقرار کنند.
-
فرصت برای اشتغالزایی
از مهمترین مزایای کسب و کار بین الملل این است که فرصت بسیار زیادی برای اشتغالزایی مردم یک کشور فراهم میکند. با کمک کسب و کار بین الملل، دولت تشویق میشود تا چشم انداز خود را برای توسعه داخلی افزایش دهد. بنابراین، مشاغل زیادی را ایجاد خواهد کرد تا با کمک نیروی انسانی جایگاه قابل قبولی در سطح جهان داشته باشد. برای انجام این کار، ابتدا امکانات و تمهیدات لازم از طرف دولت فراهم شده و سپس فرایند استخدام انجام میشود.
به عنوان مثال، بسیاری از کارخانههای استخراج سنگهای معدنی، توسط دولت تاسیس و کنترل میشوند. سرمایه اولیه برای راه اندازی این کارخانهها از طرف دولت تامین شده و پس از آماده سازی کارخانه و خرید تجهیزات، نیروهای متخصص و حرفهای استخدام میشوند تا به تولید مواد شیمیایی با ارزش بپردازند. بنابراین، با احداث شرکتها، ادارهها و کارخانههای جدید، تعداد زیادی از مردم بیکار قابلیت اشتغال و کسب درآمد خواهند داشت.
چنین مسئلهای درآمد سالانه کشور را افزایش میدهد. زمانی که تعداد زیادی از مردم یک کشور در مراکز دولتی و خصوصی استخدام شوند، توانایی پرداخت مالیات را نیز خواهند داشت. بنابراین دولت میتواند با دریافت مبلغ کمی مالیات، چرخه اقتصادی کشور را هدایت کند. در عین حال با فروش محصولات داخلی، در سطح جهانی نیز جایگاه قابل توجهی را به دست خواهد آورد.
-
بهبود زندگی استاندارد
از دیگر مزایای کسب و کار بین الملل این است که زندگی استاندارد مردم را بهبود میبخشد. با کمک کسب و کار بین الملل، تعداد زیادی از محصولات و خدمات وارد کشور میشوند. بنابراین مردم برای رفع نیازهای خود با مشکل مواجه نخواهند شد. به عنوان مثال، زمانی که یک کشور توانایی ساخت برخی از داروها را نداشته باشد، میتواند این داروهای مهم و ضروری را از سایر کشورها وارد کند. در نتیجه مردم برای درمان بیماریهای سخت میتوانند از این داروهای وارداتی استفاده کنند. چنین مسئلهای، کیفیت زندگی اجتماعی مردم را افزایش میدهد. علاوه بر این، مردم رضایت بیشتری از دولت خواهند داشت. هدف اصلی دولت در یک کشور این است که به رفع نیازهای شغلی و اجتماعی مردم بپردازد.
علاوه بر این، همان طور که گفته شد با کمک کسب و کار بین الملل تعداد صنایع و مشاغل داخلی نیز افزایش پیدا میکند. به همین دلیل مردم میتوانند برای رفع نیازهای خود از محصولات داخلی نیز استفاده کنند. در صورتی که کسب و کار بینالملل در یک کشور نادیده گرفته شود، تنها مشاغل محدودی ایجاد میشوند. در نتیجه، بسیاری از مردم توانایی رفع نیازهای زندگی خود را نخواهند داشت.
اگرچه بسیاری از کشورها سعی میکنند تا در زمینه تولید محصولات مورد نیاز خود به خود کفایی برسند، اما باید این حقیقت را پذیرفت که هر کشوری از نظر مواد اولیه و منابع داخلی با محدودیتهایی مواجه است. به عنوان مثال، برخی از کشورهای اروپایی به دلیل کمبود منابع اولیه توانایی تولید برخی از محصولات ندارند. در مقابل برخی کشورهای آسیایی، به دلیل افزایش مواد اولیه ممکن است از نظر تولید آن محصول غنی و بی نیاز باشند.
منافع کسب و کار بین الملل برای شرکت ها
کسب و کار بین الملل علاوه بر اینکه به افزایش درآمد یک کشور و بهبود چرخه اقتصادی کمک میکند، تاثیر بسیار زیادی بر فعالیتهای شرکتها و سازمانهای داخلی خواهد داشت. در ادامه برخی از منافع کسب و کار بینالملل برای شرکتها را بیان میکنیم:
- یکی از مهمترین منافع کسب و کار بین الملل برای سازمانها و شرکتها، افزایش درآمد و سود بیشتر است. زیرا با کمک تجارت بینالملل میتوان محصولات را در کشورهای ثروتمند به فروش رساند. از این طریق سود بسیار زیادی نصیب نهادهای خصوصی و دولتی میشود.
- کسب و کار بین الملل به سازمانها کمک میکند تا حد امکان از منابع مازاد خود استفاده کنند و از این طریق سودآوری بیشتری داشته باشند. بنابراین قدرت و انرژی پرسنل یک کسب و کار برای انجام فعالیتها افزایش پیدا خواهد کرد.
- تجارت بین الملل یک شرکت یا سازمان دولتی و خصوصی را تشویق میکند تا چشم انداز خود را توسعه داده و برای بهبود فعالیتهای خود در آینده تلاش کنند.
- این نوع کسب و کار به شرکتها و سازمانهایی که از نظر فروش محصولات در بازارهای محلی با محدودیت مواجه هستند کمک میکند. زیرا بعد از آن، این مراکز میتوانند محصولات و خدمات خود را در بازار به فروش برسانند.
- تجارت بین الملل، تجربه و مهارت یک سازمان را برای معامله و تجارت با کسب و کارهای دیگر بهبود میبخشد. چرا که بسیاری از این سازمان و کسب و کارها در کشورهای خارجی قرار داشته و هر کدام سبک خاصی برای انجام معامله و برقراری ارتباط با یکدیگر دارند.
انواع کسب و کار بین الملل
حالا که به طور کامل درباره مزایا و منافع کسب و کار بین الملل صحبت شد، بهتر است انواع تجارت بین الملل را به شما معرفی کنیم:
-
واردات و صادرات
واردات صادرات یکی از انواع کسب و کار بین الملل و ابزار مناسبی برای انجام تجارت خارجی میباشد. تجارت خارجی با کمک خرید و فروش کالاها و خدمات انجام میشود. صادرات کالا به معنای فروش کالا و خدمات از یک کشور به کشور خارجی است. در مقابل، واردات کالا زمانی انجام میشود که یک کشور بخواهد از سایر کشورهای خارجی محصولات خاصی را خریداری کند. صادرات و واردات کالا به شکل مستقیم و غیر مستقیم انجام میشود.
-
صدور مجوز
مجوز تجاری، نوعی قرارداد بین مجوز دهنده و مجوز گیرنده است. صدور مجوز یکی از مهمترین انواع کسب و کار بین الملل است. در این نوع تجارت بین الملل، یک سازمان داخلی به سازمانهای خارجی اجازه میدهد تا به ازای دریافت هزینهای که حق امتیاز نام دارد، اجازه دسترسی به اختراعات، اسرار تجاری یا فناوری داخلی کشور را داشته باشند. کشوری که اجازه دسترسی به منابع داخلی را میدهد مجوزدهنده نام داشته و کشوری که اجازه دسترسی را دریافت میکند، مجوز گیرنده نام دارد.
-
فرانشیز
فرانشیز یکی دیگر از انواع کسب و کار بین الملل است. این نوع تجارت بین الملل شامل یک توافق بین دو کشور برای ارائه محصولات و خدمات است. در این حالت، صاحب یکی از برندهای معتبر در کشورهای خارجی از کشور مورد نظر میخواهد که اجازه ارائه محصولات و خدمات خود را در آن کشور داشته باشد.
به موجب این توافق، مردم یک کشور میتوانند از برندها و محصولات معتبر سایر کشورها استفاده کنند. به عنوان مثال، رستورانهای فست فود مک دونالد در سراسر جهان دارای شعبه هستند. مالک این رستورانهای زنجیرهای با انعقاد قرارداد فرانشیز، از سایر کشورها خواسته است که اجازه راه اندازی رستوران در کشور مورد نظر را داشته باشد.
-
برون سپاری
برون سپاری زمانی انجام میشود که یک کشور برای انجام فعالیتها و ارائه خدمات خود از از سایر کشورها کمک بگیرد. ابتدا یک کشور که دارای یک سازمان بزرگ و پیشرفته برای انجام فعالیتهای اداری و تجاری است، از کشورهای کوچکتر میخواهد که برای انجام خدمات و فعالیتها به او کمک کنند. به این صورت، یک شرکت یا سازمان جدید در کشور کوچکتر تاسیس میشود.
-
شرکت چند ملیتی
شرکتهای چند ملیتی شامل شرکتهایی هستند که پایه و اساس تجارت خود را در کشورهای مختلف تاسیس میکنند. در واقع، به جای اینکه کسب و کار مورد نظر تنها در یک کشور راه اندازی شود، به صورت همزمان در چندین کشور راه اندازی خواهد شد. در شرکتهای چند ملیتی، سرمایه گذاران از چند کشور مختلف گرد هم جمع میشوند. به عنوان مثال، شرکت کوکاکولا یک شرکت چند ملیتی است که تعداد زیادی از کشورها در آن سهام دارند.
-
سرمایه گذاری مشترک
سرمایه گذاری مشترک یکی دیگر از انواع کسب و کار بین الملل است. در این نوع سرمایه گذاری، مالکین محصولات و خدمات شامل دو یا چند شرکت مستقل هستند. این نوع معامله زمانی اتفاق میافتد که یک شرکت خارجی تمایل به سرمایهگذاری روی یکی از محصولات داخلی داشته باشد. همچنین گاهی اوقات ممکن است یک شرکت خارجی بخواهد یک شرکت داخلی کوچک خریداری کند.
سخن پایانی کسب و کار بین الملل
در این مقاله به طور کامل درباره کسب و کار بین الملل صحبت شد. تجارت بین الملل یکی از مهمترین ابزارها برای توسعه فعالیتهای یک کشور و بهبود عملکرد مردم است. اولین چیزی که هر کشور باید به آن توجه کند، خودکفایی در زمینه تولید محصولات و کالا است. در کنار این مسئله، میتوان از برخی از محصولات خارجی با کیفیت برای پیشبرد اهداف و بهبود چرخه اقتصادی استفاده کرد.
با توجه به اینکه کسبوکار بین المللی تاثیر بسیار زیادی بر اشتغالزایی دارد، بنابراین لازم است تمامی کشورها توجه لازم را به این مسئله داشته باشند. اگر به کسب اطلاعات بیشتر درباره موفقیت در کسب و کار و تجارتهای بین الملل علاقه دارید، پیشنهاد میکنیم به وب سایت آکادمی جوانبخت مراجعه کرده و مقالات و وبلاگهای این مجموعه را مطالعه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.