نقطه ترک مذاکره کجاست؟ چگونه بدون از دست دادن شرایط، مذاکره را ترک کنیم؟

بررسی نقطه ترک مذاکره در این مطلب از وبسایت آکادمی جوانبخت، حتما برای شما نیز پیش آمده است که بعد از مذاکره با یک فرد یا یک گروه تیمی، به دنبال بهترین زمان برای ترک مذاکره باشید. گاهی اوقات ممکن است نتایج مذاکره به نفع شما نباشد یا توانایی ادامه دادن مذاکره با طرف مقابل را نداشته باشید. در این حالت، باید با استفاده از استراتژی و تکنیکهای خاص به آرامی مذاکره را ترک کنید. هر فروشنده باید یاد بگیرد که چگونه مذاکره را آغاز کرده و چگونه آن را به پایان برساند.
گاهی اوقات مذاکره کننده به نقطهای میرسد که احساس میکند معامله باید بسته شود. با این حال، ترک مذاکره احساس بسیار وحشتناکی دارد. به خصوص اگر مذاکره کننده چندین هفته یا چندین ماه برای معامله مورد نظر تلاش کرده باشد. برای ترک مذاکره و یافتن بهترین نقطه بستن مذاکره، باید به یک سری تکنیکها مسلط باشید. در ادامه به طور کامل درباره بهترین نقطه ترک مذاکره و چگونگی ترک مذاکره برای شما صحبت میکنیم. بنابراین پیشنهاد میکنیم تا پایان این مقاله با ما همراه باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره موفقیت در مذاکره، پیشنهاد میکنیم به وب سایت آکادمی کسب و کار جوانبخت مراجعه کنید.
فهرست محتوا
Toggleمناسب ترین نقطه ترک مذاکره چه زمانی است؟
قبل از اینکه با چگونگی ترک مذاکره یا به پایان رساندن مذاکره آشنا شوید، ابتدا باید ببینید مناسبترین نقطه ترک مذاکره کجاست. در ادامه به طور کامل درباره این موضوع صحبت خواهیم کرد.
-
زمانی که ادامه دادن معامله بی معنی است
یکی از مناسبترین نقطه ترک مذاکره، زمانی است که ادامه دادن معامله برای شما و طرف مقابل بی معنی باشد. به عنوان مثال، اگر برای مدت طولانی با یکدیگر مذاکره کرده و روی یک موضوع به توافق رسیدهاید، بهتر است معامله را ببندید. البته برعکس این مسئله نیز صدق میکند. یعنی زمانی که دو نفر برای مدت طولانی با یکدیگر مذاکره کنند و باز هم به نتیجه نرسند، باید برای مدتی مذاکره را ترک کرده و جلسه دیگری تنظیم کنند.
موضوع مذاکره نباید به حاشیه برود. بنابراین زمانی که احساس کردید از موضوع اصلی مذاکره دور میشوید و کنترلی روی مذاکره ندارید، بهتر است جلسه را ترک کنید. قبل از برگزاری جلسه مذاکره، به خوبی درباره ویژگیهای رفتاری طرف مقابل جستجو کنید تا تسلط بیشتری هنگام برگزاری مذاکره داشته باشید. گاهی اوقات ممکن است طرف مقابل مذاکره از استراتژیهای مختلف برای به حاشیه بردن مذاکره استفاده کند.
افرادی که به روشهای مذاکره حرفهای و موفقیت در فروش علاقهمند هستند، میتوانند از بخش فروشگاه در وب سایت آکادمی جوانبخت دورههای پیشرفته مربوط به مذاکره و فروش را تهیه کنند.
-
علائم هشدار دهنده برای شناسایی نقطه ترک مذاکره
یکی دیگر از نقاط مناسب برای ترک مذاکره، زمانی است که علائم هشدار دهنده به صورت مرتب چشمک میزنند. هنگام مذاکره با طرف مقابل، گوش و چشم خود را باز کنید و صرفا روی یک موضوع خاص تمرکز نداشته باشید. گاهی اوقات ممکن است طرفین مقابل مذاکره قصد سوء استفاده از کسب و کار شما داشته باشند. این دسته از افراد سعی میکنند با تظاهر سازی و دلسوزی بیش از حد، نظر شما را جلب کنند.
بنابراین، با دقت حالت چهره و زبان بدن تیم مقابل را مورد بررسی قرار دهید و متوجه رفتار و حرکات آنها باشید. در صورتی که احساس کردید طرفین مقابل مذاکره هیچ نیت خیری ندارند و به دنبال سوء استفاده هستند، به سرعت مذاکره را ترک کنید. زیر ادامه یافتن جلسه مذاکره ممکن است به ضرر کسب و کار شما تمام شود.
ممکن است فرد یا طرفین مقابل مذاکره، استراتژیهای متقاعد سازی را با نیرنگ و دروغ گویی ادغام کنند و قصد سوء استفاده و کلاهبرداری داشته باشند. در این حالت، ممکن است به خودتان بیایید و ببینید که زیر قرارداد را امضا زدهاید. بنابراین، باید در زمانی زودتر از مذاکره خارج شوید.
-
شرایط پس از توافق همچنان تغییر می کند
یکی دیگر از نقاط مناسب برای ترک مذاکره، زمانی است که شرایط بعد از توافق اولیه در حال تغییر باشد. گاهی اوقات ممکن است تاکتیک مذاکره تیم مقابل به این صورت باشد که ابتدا با معامله اولیه توافق کند، سپس بحث و مذاکره را ادامه دهد تا شرایط توافق تغییر یابد. چنین افرادی معمولا در مذاکره و متقاعد سازی خبره هستند و اطمینان دارند که بعد از توافق اولیه میتوانند شرایط را تغییر دهند. تجربیات مذاکرهکنندگان حرفهای نشان میدهد چنین افرادی انقدر بحث ادامه میدهند که سرمایهگذار یا طرف مقابل با نظر آنها موافقت کند.
معمولاً نتایج این نوع مذاکره به نفع طرف مقابل تمام میشود. بنابراین بهتر است از همان ابتدا متوجه شوید که تیم مقابل از چنین تاکتیکی استفاده میکند یا خیر. این یک روش بسیار عجیب برای موفقیت در مذاکره است و در اکثر موارد هم نتیجه میدهد. هر چقدر مدت زمان بحث و مذاکره بین شما و طرف مقابل طولانیتر شود، احتمال اینکه بازنده جلسه مذاکره باشید بیشتر است.
در این نوع مذاکرات، طرف مقابل سعی میکند با پرسش و پاسخ اطلاعات بیشتری از شما به دست آورد.زمانیکه به عنوان یک مذاکره کننده اطلاعات مهمی را انتشار دادید، دیگر راه برگشتی نیست و شرایط معامله تغییر خواهد کرد. بنابراین، اگر مشاهده کردید طرفین مقابل به سرعت با نظرات شما موافقت کرده و برای انجام معامله اولیه توافق دارند، باید به همه چیز مشکوک شوید و قبل از اینکه به مرحله پایانی مذاکره برسید جلسه را ترک کنید.
-
ارزش های شما به خطر افتاده است
از دیگر نقاط ترک مذاکره، زمانی است که ارزشهای شما به خطر افتاده است. هر کسب و کار دارای ارزش و قوانین خاصی است. زمانی که دو کسب و کار مختلف با یکدیگر مذاکره میکنند، باید به ارزشها و اعتقادات متقابل یکدیگر احترام بگذارند. به خطر افتادن ارزشها و اعتقادات کسب و کار، مهمترین دلیل برای دور شدن از مذاکره است.
اگر صحبت طرف مقابل مذاکره باعث به خطر افتادن کسب و کار یا ارزشهای سازمان شود، به هیچ وجه نباید به مذاکره ادامه دهید. طرف مقابل مذاکره حتی به قیمت بهم خوردن معامله باید این مسئله را درک کند و خواستههایی مطابق با ارزشهای کسب و کار شما داشته باشد. به عنوان مثال، گاهی اوقات ممکن است طرفین مقابل مذاکره شما را در یک موقعیت بد و ناهنجار قرار دهند یا درخواست غیر اخلاقی یا غیر دوستانه از شما داشته باشند.
بنابراین، در صورتی که مشاهده کردید طرف مقابل از موضوعات اصلی مذاکره خارج میشود و درخواستهایی دارد که ارزش کسب و کار را به خطر میاندازد، باید صادقانه این مسئله را مطرح کرده و مذاکره را ترک کنید. ترجیحا میتوانید از تیم مقابل بخواهید که جلسه دیگری برای مذاکره برگزار کنند.
-
زمانی که مجبور به تعهد دروغین باشید
گاهی اوقات ممکن است به عنوان یک مذاکره کننده، از طرف کسب و کار خود تحت فشار باشید تا هر طور که ممکن است معامله را منعقد کنید. در چنین حالتی ممکن است برای گرفتن امضا و موافقت طرفین مقابل، مجبور به تعهد دروغین باشید و قولهایی بدهید که مطمئن هستید نمیتوانید در آینده آن را عملی سازید. اگرچه این روش در ابتدا بسیار کارساز است، اما بعد از انعقاد معامله باید منتظر یک شکست بزرگ باشید.
زیرا نمیتوانید آنچه را که قول دادهاید برای مشتری انجام دهید. این یک فاجعه بسیار بزرگ برای آبروی کسب و کار است و اعتبار شما را نزد بسیاری از کسب و کارهای وابسته زیر سوال میبرد. بعد از مدتی، مشتری از این که به قول خود عمل نکردهاید خشمگین شده و ممکن است خواهان بهم زدن قرارداد باشد. چنین فردی دیگر با شما معامله نخواهد کرد و کسب و کار شما را به سایر مشتریان معرفی نمیکند.
بنابراین اگر احساس کردید از طرف کسب و کار خود تحت فشار هستید، از استراتژیهای پیشرفته و مناسب برای انعقاد قرارداد با طرف مقابل کمک بگیرید. در نهایت اگر باز هم به نتیجه نرسیدید، باید بدانید که شما تمام تلاش خود را انجام دادهاید. زمانی که احساس کردید مطلب دیگری برای ارائه به طرفین مقابل ندارید، پیشنهاد میکنیم به صورت کاملا حرفهای و مودبانه مذاکره را ترک کنید.
چگونه با حفظ شرایط مذاکره را ترک کنیم؟
حالا که به طور کامل با بهترین نقطه ترک مذاکره آشنا شدید، بهتر است با روش ترک مذاکره و به پایان رساندن معامله آشنا شوید. در ادامه برخی از آنها برای شما بیان خواهد شد:
-
دلایل خود را برای پایان دادن به مذاکره توضیح دهید
یکی از مهمترین روشهای ترک مذاکره، این است که دلایل خود را برای پایان دادن به مذاکره توضیح دهید. اگر قصد دارید مذاکره را ترک کنید، به احتمال زیاد طرف مقابل نتوانسته است نیازها و خواستههای شما را برآورده کند. گاهی اوقات ممکن است پیشنهادات تیم مقابل مذاکره به نفع کسب و کار شما نباشد یا یک پیشنهاد بهتر از طرف سایر کسب و کارها داشته باشید. در این حالت، میتوانید از دو روش برای ترک مذاکره استفاده کنید.
البته ما به شما روش دوم را پیشنهاد میکنیم. روش اول این است که بدون توضیح دادن اضافی و به شکل کاملاً مبهم، جلسه مذاکره را ترک کنید. روش دوم این است که از آسیب رسیدن به رابطه خود و تیم مقابل مذاکره جلوگیری کرده و با کمی تلاش مذاکره را به شکل بهتری به پایان برسانید. در روش دوم، باید تمامی دلایل ترک مذاکره را به طرف مقابل توضیح دهید.
به عنوان مثال، به فرد مقابل بگویید که انجام معامله به نفع کسب و کار شما نخواهد بود و با نیازهای شما مطابقت ندارد. این مسئله به طرف مقابل اجازه میدهد تا نیازها و خواستههای شما را به شکل بهتری درک کند و در آینده به دنبال ارتباط مجدد با کسب و کار شما باشد. به این ترتیب، مذاکره به شکل کاملاً محترمانه به پایان خواهد رسید و احساس ناخوشایندی درون شما و طرف مقابل ایجاد نخواهد شد.
-
مسیر معاملات آینده را طراحی کنید
یکی دیگر از روشهای ترک مذاکره، طراحی مسیر معاملات آینده با طرف مقابل مذاکره است. ابتدا دلیل خود برای ترک مذاکره را به طرف مقابل توضیح دهید. در ادامه میتوانید مسیر مناسبی برای انجام معاملات در آینده طراحی کنید.
به عنوان مثال، به طرف مقابل بگویید اگر تا حدودی خواستهها و نیازهای شما را درک کند، مایل هستید در آینده یک جلسه مذاکره مجدد برگزار کنید. نکته مهمی که باید به آن توجه داشته باشید، این است که خطوط ارتباطی خود و تیم مقابل را باز بگذارید و به هیچ وجه ارتباط خود را قطع نکنید.
برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره توسعه کسب و کار و نحوه معامله با مشتریان، بهتر است از بخش تماس با ما با مشاوره مجموعه جوانبخت تماس بگیرید و از راهنماییهای لازم برخوردار شوید.
-
دریافت فرصت برای مشورت
یکی دیگر از تکنیکهایی که میتوانید برای ترک مذاکره مورد استفاده قرار دهید، دریافت فرصت برای مشورت است. زمانی که احساس کردید تیم مقابل از استراتژیهای گوناگون برای حفظ منافع خود استفاده میکند و کوچکترین توجهی به منافع و خواستههای شما ندارد، وقت آن رسیده است که معامله را ترک کنید.
با این حال، ممکن است هنوز فرصتی برای توافق در آینده وجود داشته باشد. بنابراین، از طرف مقابل برای مشورت با اعضای تیم خود فرصت دریافت کنید. در اغلب موارد، طرفین مقابل مذاکره با چنین درخواستی موافقت میکنند. به این ترتیب، میتوانید مجدداً به محل کسب و کار خود باز گردید و یک جلسه فوری برای مشورت با مدیران و سهامداران برگزار کنید. سعی کنید نظر آنها را در رابطه با پیشنهاد طرف مقابل بشنوید و با دید بهتری برای انجام مذاکره در آینده تصمیم بگیرید. تعدادی دوره های رایگان برای افرادی که به مذاکره و بازاریابی علاقهمند هستند آماده شده است که در وب سایت آکادمی جوانبخت قابل دسترسی هستند.
سخن پایانی نقطه ترک مذاکره
در این مقاله به طور کامل درباره مناسبترین نقطه ترک مذاکره و روشهای ترک مذاکره صحبت شد. هیچ یک از افراد مذاکره علاقهای به ترک جلسه ندارند. ولی گاهی اوقات شرایط و پیشنهاد طرف مقابل، مذاکره کننده را مجبور میکند تا به آرامی میز مذاکره را ترک کرده و به دنبال معامله دیگری باشد. هنگام ترک مذاکره، باید احساسات و عواطف خود را کنترل کنید.
بروز احساساتی مثل خشم، ناراحتی و عصبانیت صرفاً دیدگاه طرفین مقابل مذاکره را نسبت به شما تغییر خواهد داد. بنابراین زمانی که احساس کردید مذاکره در مسیر درستی پیش نمیرود، از چند روش ساده برای ترک مذاکره کمک بگیرید که در این مقاله به آن اشاره شد. با این حال اگر قصد دارید اطلاعات بیشتری در رابطه با نحوه مذاکره داشته باشید، پیشنهاد میکنیم سایر مقالات و وبلاگهای آکادمی جوانبخت را مطالعه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.