پورسانت فروش چیست؟ شیوه محاسبه و فرمول پورسانت فروش

پورسانت فروش چیست؟ شیوه محاسبه و فرمول پورسانت فروش چگونه است؟ دانستن چگونگی محاسبه پورسانت فروش، هر روز بر افکار فروشندگان تاثیر میگذارد. زیرا اینجا جایی است که تمام مهارت و تعهدهای کارکنان به پاداش تبدیل میشود. محاسبه پورسانت فروش نیز برای مدیران فروش اهمیت بسیار دارد. زیرا مدیران باید برای این پرداختها برنامهریزی و تهیه بودجه کنند. مدیران به یک ساختار مستحکم برای پورسانتها نیاز دارند که تلاش و موفقیت را پاداش دهد و منجر به ایجاد یک کارمند شاد و با انگیزه شود که بهترین نتایج را ارائه میدهد. در این مقاله از وبسایت آکادمی کسب و کار جوانبخت پورسانت فروش چیست؟ شیوه محاسبه و فرمول پورسانت فروش پگونه است؟ را پاسخ خواهیم داد.
فهرست محتوا
Toggleمفهوم پورسانت فروش
پورسانت یا حقالزحمه ارجاع، درصدی از پولی است که به عنوان پاداش مشتری یابی دریافت میکنید. نرخ پورسانت براساس نوع فروش شما و محصولی که میفروشید و حتی شرکتی که در آن کار میکنید متفاوت است. در سادهترین تعریف، این پورسانت پولی است که به یک نماینده فروش پرداخت میشود. برای مثال، اگر شما اتومبیل میفروشید. از 100 درصد پولی که نصیب آن کارخانه میشود، برای مثال 5 درصد نصیب شما به عنوان پاداش مشترییابی میشود.
معمولا در بحث پرداخت پورسانت، بخشی از پول را از خریدار دریافت میکنید. این میتواند از ۱۰ % تا ۱۰۰ % باشد، اگرچه بیشتر افراد بین ۲۵ تا ۵۰ % حجم کل معامله دریافت میکنند. برای مثال، اگر شما توسط شرکت بیمه مثلا 100هزار دلار بیمه شده باشید. اگر نماینده فروش آن شرکت به میزان 1000 دلار خدمت بیشتر به شما بفروشد. از طرف شرکت به او درصدی از این دستاورد پرداخت خواهد شد.
شما کلمه پورسانت را قبلا شنیدهاید، اما احتمالا معنای آن را به طور کامل درک نکردهاید. شاید تا به حال تعجب کردهاید که پورسانت چگونه کار میکند. پس از مطالعه این مقاله تعجب نخواهید کرد. چراکه ما به طور کامل به معرفی و پاسخ این پرسش که پورسانت فروش چیست و چگونه کار میکند خواهیم پرداخت. قبل از شروع به بحث راجب جزئیات، بیایید نگاهی به اصول اولیه بیندازیم.
پورسانت فروش یا همان کمیسیون فروش چیست؟
پورسانت فروش به این معنی است که چگونه اکثر فروشندگان حرفهای به علت تلاش و نتایجی که به دست میآورند پاداش میگیرند. مدیران از پورسانت فروش برای تحریک تیمهای فروش خود در جهت تمرکز بر موفقیت کسبوکار، استفاده میکنند. پورسانت فروش میتواند ساده یا حتی بسیار پیچیده باشد.درک چگونگی محاسبه دقیق پورسانت فروش برای همه اهمیت دارد.
انتظارات فروشندگان و کارفرمایان از پورسانت فروش
فروشندهها میخواهند قوانینی را که برای کسب پاداش و درآمد هرچه بیشتر نیاز دارند را بدانند تا برای کسب بیشترین حالت درامدی اقدام کنند. آنها نمیخواهند وقت خود را صرف تمرکز بر تجارتی کنند که پورسانت فروش مطلوب و قابلملاحظهای ندارد. فروشندگان همچنین نیاز به اطمینان خاطری دارند که پورسانت فروش آنها به سرعت و راحتی هرچه بیشتر پرداخت خواهد شد. بدون اینکه نیاز به بحث با شرکت در مورد هر قلم کالای به فروش رفته داشته باشند. حتی اگر بتوانید میزانی حدودی یا حتی دقیق به آنها اعلام کنید که اگر در معامله موفق شوند چه مبلغی به دست خواهند آورد، میتواند به شدت در میزان انگیزه آنها تاثیر مثبت بگذارد. مدیران نیز از طرفی میخواهند بدانند که برنامه پورسانت خوب کار کند و نتایجی را که میخواهند بدست آورد. آنها میخواهند بدانند که چه کارهایی میشود انجام داد تا بازدهی کلی و نتایج مثبت، هرچه بیشتر و بهتر شوند.
پورسانت اغلب به عنوان درصدی از ارزش کل فروش محاسبه میشود
این نرخ معمولا به میزان دشواری فروش محصول است. طبیعتا اگر کالای مورد فروش آسانتر به فروش میرود دارای نرخ پورسانت پایینتری نیز خواهد بود. کارفرمایانی که قصد پیشنهاد پورسانت به کارمندان خود دارند باید درصد و میزان نهایی یا حتی انواع پورسانتی که قرار است به نماینده فروش درصورت موفقیت پرداخت شود را به طور کامل و با ریز مشخصات در قرارداد بیاورند. برای مثال، باید صراحتا مشخص شود که برای کدام محصول قابل فروش پورسانت در نظر گرفته شده است، چه نرخی است و چه زمانی کارمندان پورسانت را دریافت خواهند کرد.
پورسانتها معمولا بر اساس حقوق پایه محاسبه میشوند، اما ممکن است شرکتی با شما قراردادی صرفا حول پورسانت ببندد و فاقد حقوق پایه باشد. در بریتانیا، مشاغلی که صرفا به دنبال پرداخت پورسانت آن هم بدون در نظر گرفتن حداقل حقوق هستند، بازهم موظف به رعایت عددی برطبق کمترین میزان درامدی طبق مصوبات کشوری هستند. پورسانت ممکن است یک نوع پاداش در نظر گرفته شود؛ با این حال، پاداش معمولا در یک زمان خاص از سال یا تحت شرایط خاص پرداخت میشود. در حالی که پورسانت فروش ممکن است هر زمان که یک کارمند فروش وظایف خود را به درستی یا حتی بیش از حد مورد قرارداد انجام دهد، ارائه شود.
پورسانت و مالیات
به عنوان یک کارفرما، شما مسئول اطمینان از این خواهید بود که درصدی قانونی از حقوق کارمندان شما (شامل دستمزد، پورسانت، پاداش و سایرانواع مزایای نقدی) به درستی به اداره مالیات اطلاع داده و پرداخت شود. کارفرمایان باید حقوق کارمندان مالیاتی را برای جمعآوری مالیات بر درآمد و بیمه گزارش دهند.
به عنوان یک کارمند باید در نظر داشته باشید که پورسانت بخشی از درآمد مشمول مالیات شما محسوب میشود. این به این معنی است که شما ممکن است از آستانه مالیاتی عبور کنید. بنابراین اگر از طریق پورسانت درآمد بیشتری کسب کنید ممکن است مالیات بیشتری پرداخت کنید. همانطور که قطعا میدانید درصدهای مختلف مالیات وابسته به اعداد خاصی از درآمد هستند. پس اگر درآمدتان از عددی خاص بالاتر برود مالیات نیز از درصد قبلی بالاتر خواهد رفت.
مزایای پورسانت فروش
- برای صاحبان کسبوکار، مزیت اصلی پورسانت فروش این است که بودجه مورد نیاز برای فراهم کردن حقوق، از میزان پولی است که وارد کسبوکار میشود. پس آن شخص فروشنده، علاوه بر درآمدزایی برای شما، درامد خودش را نیز تضمین میکند. پورسانت همچنین ممکن است انگیزه و بهرهوری را در جهت فروش بیشتر، افزایش دهد.
- برای کارمندان، هرچه دارای سابقه بیشتری باشند، معمولا، این پورسانت فروش نیز بالاتر خواهد بود.
- برای موفقترین فروشندگان، سیستم پورسانت ممکن است پتانسیل سود بیشتری نسبت به مشاغل فروش که پورسانت ارائه نمیکنند، ارائه دهد.
معایب پورسانت فروش
با این حال، کارفرمایان باید معایب استفاده از سیستم پورسانت را نیز در نظر بگیرند. برای مثال، حقوق نابرابر میتواند باعث تنش میان کارمندان شود. پورسانت فروش در کنار تمامی مزایایی که دارد، دارای ریسک هایی نیز هست. اگر در شرکتی کار میکنید که دارای بازار فصلی است (یعنی در ماه هایی سود های کلان و کارهای بسیار میکند اما ممکن ازست در ماههایی فاقد سود باشد) به سینوسی شدن درآمد شما خواهد انجامید. یعنی شما نیز همانند این شرکت ممکن است در ماههایی از سال درآمدی بالا و در ماههایی دیگر درآمدی نچندان دلچسب را تجربه کنید.
اهمیت ساختار کمیسیون موثر
ملاحظات کلیدی برای شرکتها هنگام ایجاد ساختار کمیسیون موثر شامل انصاف و دقت است. شرکای فروش اگر احساس کنند، به طور منصفانه به آنها حقوق پرداخت میشود، به جای ترک فرصتهای بهتر، بیشتر با شرکتها میمانند و در جهت موفقیت آنها گام برمیدارند. چراکه این یک معامله دو سر برد برای شرکت و برای آنهاست. ساختارهای موثر شامل ترکیب صحیح حقوق و کمیسیون و همچنین سهمیه قابلدسترسی هستند. راه و روشی که یک شرکت به فروشندگاه خود امتیازاتی را پرداخت میکند بر سود خالص آن شرکت همچنین پیشرفت آن شرکت بسیار تاثیرگذار است.
عوامل موثر بر پرداخت های پورسانت
یک برنامه پورسانت فروش، بسته به فرآیند فروش و نحوه فروش یک محصول به یک خریدار نهایی، میتواند ساده یا پیچیده باشد. در اینجا لیستی جامع از عواملی که میتوانید برای طراحی برنامه پورسانت کامل برای کسبوکار خود استفاده کنید آورده شدهاست. سپس میتوانید از آن به عنوان مبنایی برای محاسبه پورسانت فروش استفاده کنید.
1.پایه پورسانت
این پورسانت بر این اساس مشخص میشود که از کل درآمد حاصل از فروش چه مبلغی به فروشنده پرداخت خواهد شد و رنج آن چه میزان خواهد بود. این برنامه، در انواع درآمدها، پورسانت فروش را شامل نخواهند شد. برخی محصولات پس از خرید به پشتیبانی و نگهداری نیاز دارند. برخی شرکتها در مورد این نوع کارها، پورسانتی به شما پرداخت نمیکنند. لازم به ذکر است مناطق فروش نیز مهم هستند. مدیران مجموعه ممکن است به شما مکانی خاص برای فروش بدهند. پس اگر از آن ناحیه خارج شوید نه تنها به شما پولی پرداخت نخواهد شد؛ بلکه ممکن است مورد بازخواست نیز قرار بگیرید.
2.نرخ پورسانت
نرخ پورسانت درصد تراکنش پرداختشده به یک فروشنده هنگام بستن معامله است. این درصد ممکن است ثابت یا متغیر باشد. حتی ممکن است نوع پول رایج تعریفشده برای پرداخت پورسانت برای هر محصول فروختهشده نیز متفاوت باشد. یعنی گاهی ممکن است پورسانت شما به ریال و گاهی به دلار باشد. به هر ترتیب، یک فروشنده باید بداند که پورسانت فروش احتمالی آنها قبل از بستن قرارداد فروش محصول و یا قرارداد با شرکت چه میزان است.
3. پورسانت اضافی
این نوع پورسانت، پاداش اضافی برای تلاشهای بیشتر از جانب شما هستند. این نوع پورسانت، زمانی وارد میشود که یک مدیر پی ببرد فروشندهاش بیش از حدی که در قرارداد ذکر شده بود، تلاش کرده و موفقیت کسب کرده است. فروشندگان موفق، این آپشن را به منظور تلاش برای دستیابی بیش از حد، به نتیجه و موفقیت بیش در برنامه، به کار میاندازند.
4.تفکیک پورسانت
میتوان پورسانت پاداش چندین فروشنده را برای یک معامله تقسیم کرد. برای مثال، یک معامله ممکن است به چندین فروشنده نیاز داشته باشد تا به بستن آن کمک کنند. جایی که یک طرف ثالثی به مشتری در انتخاب محصول شما کمک کردهاست. مدیر حساب مشتری و مدیر حساب طرف ثالث ممکن است پورسانت را با استفاده از یک تقسیم به تفکیک بگذارند. ترتیبات تقسیم در هر معامله متفاوت خواهد بود.
5.دوره پورسانت
دوره پورسانت طول زمانی است (یک ماه، یک چهارم سال یا یک سال) که در آن نرخ پورسانت فروش اعمال میشود. نرخ پورسانت بسته به دوره میتواند متفاوت باشد. یک معامله با بانکها میتواند نرخ پورسانت بهتری نسبت به یک معامله در بازار خردهفروشی آزاد داشته باشد، زیرا دادوستد با بانک زودتر به نتیجه نهایی میرسند.
انواع پورسانت های فروش
بیایید نگاهی به انواع پورسانتهای فروش بیندازیم که مشخص میکنند یک فروشنده چقدر در یک معامله درآمد خواهد داشت. برای محاسبه پورسانت فروش باید این موارد را کاملا درک کنید.
1.پورسانت مستقیم
در این نوع پورسانت هیچ حقوق پایهای وجود ندارد، یک فروشنده تنها درصدی از درآمد کل را دریافت میکند.
2.پورسانت پله پله
پورسانت پله پله سبب افزایش پله به پله درامد شما بسته به میزان پیشرفت شما خواهد بود. این کار به موفقیت بیشتر کمک میکند.
3.پورسانت درآمد
این پورسانت بر حسب درآمد شما پرداخت میشود. این مدل میتواند برای مدلهای حقوق پایه + پورسانت اضافه اعمال شود.
4.پورسانت سود ناخالص
پورسانت سود ناخالص، پورسانتب از فروش است که به سود حاشیه معامله پرداخت میشود و کاری به درآمد حاصل از معمله ندارد. برای مثال، اگر اجزای متعددی برای یک معامله وجود داشته باشد، مانند محصولات و خدمات اجرایی که هر کدام سود ناخالص متفاوتی دارند. شما نیز پورسانتهای متعددی تحت عناوینی مختلف دریافت خواهید کرد.
چگونگی محاسبه پورسانت فروش
برای دانستن چگونگی محاسبه مسائل پورسانت فروش؛ دقیق، شفاف و کارآمد باشید. از این مراحل مستقیم برای محاسبه پورسانت فروش، هر بار، به دقت پیروی کنید.
1.تعیین دوره پورسانت
اول، دوره پورسانت برای معاملات را تایید کنید. نرخ پورسانت میتواند هر ماه یا هرهفته تغییر کند.
2.محاسبه پایه پورسانت
سپس، تایید کنید که در یک معامله چقدر درآمد به عنوان پورسانت فروش به فروشنده، تحت این طرح پرداخت خواهد شد. درآمد نگهداری و برخی از شرایط خاص قراردادی ممکن است واجد این شرایط نباشند. نرخ پورسانت پایه برای اجزای مختلف در یک معامله را بررسی کنید.
3.محاسبه پورسانت قابل پرداخت
برای محاسبه پورسانت قابل پرداخت، درآمد فروش را در نرخ قراردادیه پورسانت فروش ضرب کنید. طبق این محاسبه برای نرخ پورسانت ۱۰ درصدی در یک معامله محصول ۱۰،۰۰۰ دلاری ۱،۰۰۰ دلار پورسانت پرداخت خواهد شد.
4.اعمال هر گونه متغیر پورسانت
زمانی که پورسانت قابل پرداخت را دارید، میتوانید متغیرهای پورسانت را اعمال کنید که فروشنده برای آن واجد شرایط است. در یک معامله ممکن است این عدد کمی بیشتر شود که این بستگی به خدماتی است که فروشنده برای فروش محصول شما انجام داده است. در مثال ما، این نرخ ۱۰ درصد به ۱۲ درصد میرسد و هزینه ای بیشتر به فروشنده پرداخت میکنید.
5.اعمال نرخ پورسانت چند لایه
اگر یک برنامه از نرخ پورسانت لایهای استفاده میکند، آنها را در این مرحله اعمال کنید. در مثال ما، قرارداد ۱۰،۰۰۰ دلاری که در معامله با بانکها بسته شد، ۱۰ درصد بهبود مییابد و پورسانت ۱۰ درصدی را به ۱۱ درصد میرساند. اگر این پورسانت در بازار خردهفروشی بسته شود، احتمالا پیشرفتی نخواهد داشت و نرخ پورسانت درصدی پایین و مطابق قبل باقی خواهد ماند.
6.هر گونه Overrides را محاسبه کنید
هدف از Overrides پاداش دادن به موفقیتهای بالاتر است. در مثال ما، پورسانت ۱۰ درصدی میتواند ۱۲ درصد ارزش داشته باشد. اگر فروشنده در مدت زمانی کمتر از حد قراردادش با شما، به ۷۵ درصد سهم خود در سال رسیده باشد.
7.کسر بازده
اگر پس از گذشت مثلا 90 روز اتفاقی از طرف خریدار رخ نداد و خریدی انجام نشد شما حق دارید پورسانت داده شده را از حساب فروشنده به طور مستقیم و یا از پورسانت های بعدی او کم کنید.
8.پورسانت های اسپلیت
اگر معامله شامل بیش از یک فروشنده باشد، میتوانید پورسانت نهایی را همانطور که شرکت مناسب میبیند، تقسیم کنید.این را به یاد داشته باشید: ترکیب و توالی این انگیزهها در محاسبه پورسانت فروش مهم است. با همه در مورد نحوه همکاری و میزان پورسانتی که به آنها خواهید داد شفاف باشید.
پورسانت فروش کارآمد
دانستن چگونگی محاسبه سریع، کارآمد و دقیق پورسانت فروش برای تمام سازمانهایی که از متخصصان فروش استفاده میکنند ضروری است. فروشندهها وقتی اهداف خود را میدانند، انگیزۀ سازندهتری دارند و مطمئن هستند که چگونه با دستیابی به اهداف تعیین شده به آنها پرداخت خواهد شد. مدیران وقتی میبینند فرآیند پورسانت به آرامی کار میکند و به طور دقیق، عاری از خطا و قابل مدیریت است، بسیارخوشحال خواهند بود.
بررسی کلی پورسانت فروش
در این مقاله سعی بر آن بود که شما را با پاسخ این پرسش که پورسانت فروش چیست؟ آشنا کنیم و به شما شیوه محاسبه و فرمول پورسانت فروش را آموزش دهیم. شغل فروشندگی از شغلهای پرطرفدار در جهان است. در این شغل یکی از نکات بسیار مثبت همین شرایط پورسانت گیری از فروش میباشد. ولیکن شما باید به انواع این پورسانتها در جهت ایجاد بهترین شرایط درامدی برای خود، مسلط باشید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.